Νέα προειδοποίηση απηύθυνε, αυτή τη φορά μέσω Bloomberg, ο διακεκριμένος οικονομολόγος Nouriel Roubini.

Αναφέρει πως πρέπει να αναμένουμε μία κρίση ρευστότητας που μπορεί να λάβει εκθετικές διαστάσεις και θα συντρίψει τις τράπεζες. Επισημαίνει πως αυτό το οποίο θα πρέπει να περιμένουμε είναι μια στασιμοπληθωριστική «μεγααπειλή» που θα συντρίψει την πίστωση, ενώ οι τιμές συνεχίζουν να αυξάνονται, αναγκάζοντας τους κεντρικούς τραπεζίτες να συνεχίσουν να αυξάνουν τα επιτόκια.

«Αυτό το σενάριο τύπου Catch-22 (σατιρικό πολεμικό μυθιστόρημα του Αμερικανού συγγραφέα Joseph Heller) που έχουν ενεργοποιήσει οι κεντρικές τράπεζες θα έπρεπε να ήταν προφανές σε κάθε οικονομολόγο, μόλις άρχισαν να διαπιστώνονται η οικονομική αδυναμία και η αστάθεια που προκλήθηκαν από τα lockdown της Covid».

«Η ψυχή των αγορών τα τελευταία 14 χρόνια ήταν τα σχεδόν μηδενικά επιτόκια και το εύκολο νόμιμο χρήμα που κυκλοφορούσε μέσω των τραπεζικών αγωγών. Τώρα, το όνειρο πέθανε» επισημαίνει ο οικονομολόγος.

Ο Ρουμπινί υπογραμμίζει την έκθεση τραπεζών όπως η SVB σε ομόλογα με φθίνουσα αξία – γεγονός που προκαλείται από την αύξηση των επιτοκίων.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ – ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΒΙΑΣΤΗ ΣΕΙΡΑΓΑΚΗ
Επόμενο άρθροΣτα ύψη η τιμή του οβελία -Φόβοι ότι η τιμή θα ανέβει και άλλο τη Μεγάλη Εβδομάδα