Στο έλεος των funds αμέτρητοι δανειολήπτες που βρίσκονται σε πλήρη απόγνωση σε ένα περιβάλλον δραματικής ακρίβειας.

“Οι πλειστηριασμοί προχωρούν με πολύ γοργούς ρυθμούς. Η Δικαιοσύνη είναι ακριβή στο να προστατεύσει τους δανειολήπτες. Και η ηλεκτρονική πλατφόρμα, το να μπορεί ο δανειολήπτης να πάρει το δάνειό του, ή να μπει σε μία ρύθμιση με κούρεμα, όλα αυτά έχουν μείνει πολύ πίσω”, όπως τόνισε στο Open o δικηγόρος Γιώργος Νικολακόπουλος.

Ο κ. Νικολακόπουλος περιέγραψε ότι τα fund παίρνουν π.χ. ένα δάνειο που η τράπεζα είπε ότι έχει ονομαστική αξία 100.000 ευρώ δίνοντας π.χ. 3.000 ευρώ, χωρίς να το ελέγξουν και χωρίς να έχει “άμυνα» ο δανειολήπτης. Μετά αυξάνουν την τοκοφορία και κάνουν το δάνειο 150.000 ευρώ, χωρίς να δίνουν λογαριασμό στον δανειολήπτη για το πώς εξελίσσεται. Και το κράτος δεν παρεμβαίνει για να ελεγχθεί αυτό. Τα fund βασίζονται στο ότι πολλοί δανειολήπτες έχουν χάσει τις ανακοπές διαταγών πληρωμών, τις χρεώσεις από τις τράπεζες. Εξελίσσονται διογκωμένες οι απαιτήσεις που είναι πολύ δύσκολο να αντιμετωπίσει ο δανειολήπτης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ζητούν προκαταβολή 40.000-50.000 ευρώ για να εξετάσουν το αίτημα ρύθμισης/αναστολής πλειστηριασμού.

Παρέθεσε μάλιστα ένα κραυγαλέο παράδειγμα κερδοσκοπίας και αναλγησίας, όπου γκαρσονιέρα στην Κυψέλη, μιας συνταξιούχου 70 χρονών, την βγάζουν σε πλειστηριασμό για οφειλή 21.000 ευρώ. «Πόσο ζητούν για να σταματήσουν τον πλειστηριασμό; 24.600 ευρώ», όπως αποκάλυψε.

Όπως επεσήμανε πρόκειται καλόπιστους δανειολήπτες, αυτούς που έχουν πληρώσει πολλά λεφτά, όχι τους “μπαταχτσήδες”, ούτε αυτούς που έχουν πληρώσει ένα ελάχιστο ποσοστό και πάνε να επωφεληθούν».

 

Προηγούμενο άρθροΠροειδοποίηση Τσελέντη για «σχολείο – φέρετρο» στη Χίο – «Νέα Τέμπη σε περίπτωση σεισμού»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και πεσμένα δέντρα λόγω ανέμων