Ζάγκα: «Η νέα χρονιά ξεκινά με αυξήσεις – Από 1η Ιανουαρίου θα ανέβει τουλάχιστον κατά 0,10 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης»

Σε καθημερινό “Γολγοθά” εξελίσσονται για τους καταναλωτές οι τιμές των καυσίμων, ενώ έντονη είναι η ανησυχία για την αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης καθώς από την Πρωτοχρονιά περιορίζεται στα 15 από 25 λεπτά το λίτρο η επιδότηση στην αντλία.

Η Μαρία Ζάγκα πρόεδρος Βενζινοπωλών Αττικής μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση προέτρεψε τους καταναλωτές να προμηθευτούν έως το τέλος της εβδομάδας πετρέλαιο θέρμανσης προκειμένου να μην πληρώσουν την επιπλέον επιβάρυνση που θα υπάρξει.

«Όσοι θέλουν να πάρουν πετρέλαιο θέρμανσης, να το κάνουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας, να επωφεληθούν τα 25 λεπτά, συν τα τριάμισι (σ.σ. η έκπτωση από τα διυλιστήρια) δεν είναι, σίγουρο εάν θα εξακολουθήσουν τα διυλιστήρια να δίνουν επιδότηση και το επόμενο διάστημα» ανέφερε η κ. Ζάγκα.»

“Τον τελευταίο καιρό είχαμε πτώση 15 – 20% στα μαγαζιά μας. Τα Χριστούγεννα δεν είχαμε τα γεμίσματα παλαιότερων ετών καθώς οι περισσότεροι περιοριστήκαν σε βόλτες στην πόλη. Η νέα χρόνια θα είναι δύσκολη” εκτίμησε.

«Επιμένουμε στη μείωση του Ειδικού Φόρου ή ΦΠΑ. Ήμασταν η τρίτη πιο ακριβή χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην αμόλυβδη, λόγω φόρου, και τώρα γίναμε δεύτερη» συμπλήρωσε.

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ: Παγωμένα ιγκουάνα πέφτουν από τα δέντρα στη Φλόριντα
Επόμενο άρθροΣυγκέντρωση ηθοποιών στο υπουργείο Πολιτισμού: Διαμαρτύρονται για την εξίσωση των πτυχίων τους με απολυτήρια λυκείου