Ο Μπόρις Τζόνσον, πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας, παραιτήθηκε από βουλευτής λόγω της έρευνας για το Partygate.

«Είναι πολύ λυπηρό που εγκαταλείπω το Κοινοβούλιο – τουλάχιστον προς το παρόν», ανέφερε ο Τζόνσον σε δήλωσή του. «Με αναγκάζει να αποχωρήσω μια μικρή ομάδα ανθρώπων, χωρίς κανένα στοιχείο που να στηρίζει τους ισχυρισμούς τους και χωρίς την έγκριση ακόμη και των μελών του Συντηρητικού κόμματος, πόσο μάλλον του ευρύτερου εκλογικού σώματος». O Tζόνσον πρόσθεσε δε «Δεν είπα ψέματα και πιστεύω ότι η επιτροπή το γνωρίζει κατά βάθος».

Ο Τζόνσον, ο οποίος αναγκάστηκε να παραιτηθεί το περασμένο καλοκαίρι λόγω μιας σειράς σκανδάλων, ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με πάρτι της Ντάουνινγκ Στριτ, έχει ήδη τιμωρηθεί με πρόστιμο για το περιστατικό. Στις 19 Μαΐου, το Υπουργείο Εσωτερικών παρείχε στην αστυνομία του Λονδίνου πληροφορίες σχετικά με πιθανή παραβίαση των κανονισμών Covid-19 στην Ντάουνινγκ Στριτ μεταξύ Ιουνίου 2020 και Μαΐου 2021.

Ο Μπόρις Τζόνσον ερευνάται από τη Βουλή των Κοινοτήτων που θα κληθεί να αποφασίσει εάν ο πρώην πρωθυπουργός είπε ψέματα στο κοινοβούλιο όταν δήλωσε, κατ’ επανάληψη, ότι τηρούνταν όλα τα μέτρα στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Στις 22 Μαρτίου κατέθετε επί τρεις και πλέον ώρες στην κοινοβουλευτική επιτροπή που εξετάζει την υπόθεση και μπορεί να του στοιχίσει ακόμη και την έδρα του στη Βουλή. Ο ίδιος τόνιζε «με το χέρι στην καρδιά» ότι δεν είπε ψέματα στη Βουλή.
Προηγούμενο άρθροΖάκυνθος: Πνίγηκε Βρετανός τουρίστας-Δεν υπήρχε ναυαγοσώστης
Επόμενο άρθροΠαρέμβαση «Ρουβίκωνα» στο σπίτι του Σπύρου Πνευματικού