Σήμα κινδύνου εκπέμπουν τα νοσοκομεία της χώρας πολλά από τα οποία βρίσκονται υπό διάλυση.

Χωρίς Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λειτουργεί τα τελευταία τέσσερα χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο της Ξάνθης, την ώρα που η υποστελέχωση και οι τεράστιες ελλείψεις, αποδεικνύουν με τον χειρότερο τρόπο την κατάρρευση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Ξάνθης, Απόστολος Κυριαλάνης, από τις 102 θέσεις γιατρών που προβλέπει το οργανόγραμμα για το νοσοκομείο Ξάνθης, σήμερα είναι καλυμμένες μόλις οι 59 δηλαδή περίπου το 55%.

Η εικόνα είναι παρόμοια και στην παθολογική κλινική, με τις παραιτήσεις των γιατρών να πέφτουν «βροχή». Μόλις δύο παθολόγοι και άλλοι δύο ειδικευόμενοι συνθέτουν την ομάδα της κλινικής, ενώ παράλληλα βοηθούν και σε άλλα τμήματα του νοσοκομείου, αφού, σύμφωνα με τον κ. Κυριαλάνη, δε διαθέτει αρκετές ειδικότητες γιατρών.

Καταρρέει η Παθολογική Κλινική στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Ορατός πλέον ο κίνδυνος αναστολής λειτουργίας της Παθολογικής Κλινικής στο Νοσοκομείο Κιλκίς. Η υποστελέχωση οδηγεί την Παθολογική Κλινική σε κατάρρευση.

Σύμφωνα με το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου και την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Κιλκίς οι συνθήκες υπερεντατικοποίησης της εργασίας οδηγούν τους γιατρούς σε συνεχείς παραιτήσεις.

Όλο αυτό, επισημαίνουν, έχει σαν αποτέλεσμα την ποιοτική και ποσοτική μείωση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας προς τους ασθενείς, την τραγική υποβάθμιση των συνθηκών εργασίας, καθώς και την εξουθένωση του ιατρικού προσωπικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Ενώ προβλέπονται 7 οργανικές θέσεις ειδικών παθολόγων, η Παθολογική κλινική λειτουργεί με 2 μόνιμους ειδικούς γιατρούς, οι οποίοι πλέον βρίσκονται σε οριακή κατάσταση από τις συνεχόμενες εφημερίες (εκ των οποίων ο ένας κατέθεσε πρόσφατα και δεύτερη παραίτηση), με ένα γιατρό παθολόγο με βαθμό Διευθυντή του τμήματος Αιμοδοσίας με εσωτερική τρίμηνη μετακίνηση (εντέλλεστε), με ένα γιατρό παθολόγο αποσπασμένο από το Κέντρο Υγείας Δροσάτου (όπου κατέχει μόνιμη θέση), με ένα γιατρό παθολόγο με μετακίνηση από τον ΕΦΚΑ Κιλκίς. Ο ιδιώτης γιατρός παθολόγος που εφημέρευε με δελτίο παροχής υπηρεσιών (μπλοκάκι) πρόσφατα παραιτήθηκε και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Νοσοκομείο Κέντρο Υγείας Γουμένισσας και η πρόσκληση ενδιαφέροντος για ιδιώτη παθολόγο δεν είχε κανένα ενδιαφερόμενο. Αποτέλεσμα, η κατάρρευση της Παθολογικής κλινικής ενώ τα προγράμματα εφημέρευσης κρίνονται επισφαλή.

 

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτες εικόνες από τις πλημμύρες στο Ντουμπάι – Ευθύνεται ο «βομβαρδισμός» των νεφών;
Επόμενο άρθρο100 μέτρα διάμετρο της πύρινης σφαίρας και διψήφιο αριθμό τόνων ξυλολίου δείχνουν νέες εκτιμήσεις