Υπήρχε σχέδιο να καεί η Εύβοια;

Στον Focus FΜ και το Στέφανο Δαμιανίδη φιλοξενήθηκαν σήμερα οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι Νέλλη Ψαρρού και Ιωάννης Λαζάρου δημιουργοί του ντοκιμαντέρ “Το Σχέδιο” για τη Βόρεια Εύβοια που τον Αύγουστο του 2021 έζησε τον εφιάλτη των πυρκαγιών.

“Πήγαμε στη Βόρεια Εύβοια για να κάνουμε προβολές και μιλήσαμε με πολύ κόσμο. Την περιοχή την έχουν κατακλύσει οι ΜΚΟ οι οποίες συνδέονται με μέλη του πολιτιστικού συλλόγου “Διάζωμα” που έχει αναλάβει την ανασυγκρότηση. Αυτές οι ΜΚΟ έχουν αναλάβει θεσμικούς ρόλους, επειδή το κράτος απεχει και προσπαθούν να εδραιώσουν το ρόλο τους στην περιοχή. Κάνουν μεταξύ άλλων κάποια σεμινάρια στους ανθρώπους που οι καλλιέργειές τους καταστράφηκαν. Άνθρωπος που τα παρακολούθησε έκανε λόγο για σεμινάρια με κεντρικό θέμα τη διατροφική αξια των εντόμων” ήταν μερικές από τις αναφορές που έγιναν στη διάρκεια της εκπομπής.

“Σε περιοχή της Ιστιαίας, επίσης μελη του Διαζώματος έκαναν σεμινάρια και προέτρεπαν τους αγρότες να ξηλώσουν τις ελιές τους χαρακτηρίζοντάς την ως μη παραγωγική καλλιέργεια. Τους συνιστούσαν να ασχοληθούν με άλλες καλλιέργειες όπως γκότζι μπέρι (goji berry) κτλ”.

Προηγούμενο άρθροΣεισμός 4,1 Ρίχτερ στην Αχαΐα
Επόμενο άρθροΑκούστε όσα είπε σήμερα στον Focus FM 103.6 o Γέροντας Μεθόδιος!