ΥΠΕΞ: «Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων για τη φερόμενη εισδοχή του ψευδοκράτους ως παρατηρητή στον Οργανισμό τουρκοφώνων κρατών»

«Καταδικάζουμε τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων αναφορικά με φερόμενη εισδοχή του ψευδοκράτους με το καθεστώς παρατηρητή στον Οργανισμό τουρκοφώνων κρατών» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ελληνικό Υπουργίο των εξωτερικών σχετικά με την προσπάθεια της Τουρκίας να αναβαθμίσει το ψευδοκράτος στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.

Στην ίδια ανακοίνωση τονίζει επίσης:

«Επί της ουσίας του ζητήματος έχει εκδώσει σχετική ανακοίνωση το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Οποιαδήποτε προσπάθεια αναβάθμισης του ψευδοκράτους αποτελεί κατάφωρη παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου και των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 541 και 550.

Η θέση της Ελλάδας είναι σταθερή και αταλάντευτη.

Στηρίζουμε τις προσπάθειες για την επίτευξη μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού που θα βασίζεται στα σχετικά Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι συμβατή με το Ευρωπαϊκό κεκτημένο, μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία».

Προηγούμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 12/11 στη Μακεδονία και τη Θράκη
Επόμενο άρθροΥΠ.ΕΞ Κύπρου: «Άνευ ουσίας και περιεχομένου εξέλιξη η συμμετοχή του ψευδοκράτους στον Οργανισμό Τουρκογενών Κρατών»