ΥΠΕΞ για μουσουλμανική μειονότητα: “Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες όπως η Τουρκία”

«Η Τουρκία, για μία ακόμα φορά, προσπαθεί να εμπλακεί στις εσωτερικές υποθέσεις άλλου κράτους, κατά παράβαση θεμελιωδών κανόνων διεθνούς συμπεριφοράς», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών αναφορικά με τα περί «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Όπως σημειώνει, «η Ελλάδα είναι κράτος δικαίου, σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και εφαρμόζει πλήρως τις διεθνείς υποχρεώσεις της που απορρέουν από Διεθνείς Συμβάσεις, όπως η Συνθήκη της Λωζάννης, σε αντίθεση με την Τουρκία».

«Δεν δεχόμαστε παραινέσεις από τρίτες χώρες, όπως η Τουρκία, πόσο μάλλον τη στιγμή κατά την οποία αφορούν Έλληνες πολίτες», τονίζει.

Νωρίτερα θέση σχετικά με την καταγγελία για απειλή κατά του βουλευτή Ξάνθης Χουσεΐν Ζεϊμπέκ πήρε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, ζητώντας από τις ελληνικές Αρχές την «τιμωρία των δραστών» κι επαναλαμβάνοντας τα περί «τουρκικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

Σε ανακοίνωσή του το ΥΠΕΞ της Τουρκίας σημείωσε: «Στεκόμαστε δίπλα στην Τουρκική Μειονότητα της Δυτικής Θράκης, η οποία δεν εγκαταλείπει τον αγώνα της για ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερία παρά όλες τις απειλές και πιέσεις. Αναμένουμε από τις ελληνικές αρχές να διερευνήσουν αυτό το σοβαρό γεγονός και να τιμωρήσουν τους δράστες».

Προηγήθηκε άλλη ανακοίνωση του τουρκικιού ΥΠΕΞ, που κατηγορούσε την Ελλάδα ότι λέει ψέματα για τη Μικρασιατική Καταστροφή και ότι «συνεχίζει να διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας».

Προηγούμενο άρθροΤην επόμενη εβδομάδα οι παρεμβάσεις για φυσικό αέριο και πετρέλαιο θέρμανσης
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νέα ένταση αυτήν την ώρα στο ΑΠΘ – Δύο προσαγωγές