Στον “αέρα” του Focus FM, στην εκπομπή του Στέφανου Δαμιανίδη, μίλησε σήμερα η κ. Ζωή Βαγιοπούλου μια εκ των απεργών πείνας που για 15η ημέρα, συνεχίζει έξω από το Υπουργείο Υγείας.

“Αντέχουμε. Έχουμε τις προσευχές των ανθρώπων μαζί μας και το σώμα ευθυγραμμίζεται στο σκοπό. Ο στόχος είναι να ακυρώσει η κυβέρνηση αυτό τον νόμο, θέλουμε πίσω τη δουλειά μας, θέλουμε να επιστρέψουμε στη ζωή μας, όπως και οι ανεμβολίαστοι συνάδελφοί μας. Να αποκατασταθεί αυτή η αδικία σε βάρος μας” τόνισε η κα Βαγιοπούλου.

“Η στέρηση της κοινωνικής συμμετοχής των ανθρώπων μας έχει οδηγήσει σε μια μολυσματική νόσο που λέγεται “ακινησία”. Και είναι κολλητική. Η εξουσία έχει πάρει τη μορφή αδηφάγας γριάς που τρώει τις σάρκες του λαού”, πρόσθεσε.

“Είναι αξιολύπητη σε κοινωνικοπολιτικό επίπεδο η αντίδραση των αρχών” ανέφερε συμμετέχοντας στη συζήτηση ο γιατρός και ερευνητής του Πανεπιστημίου Πατρών Κωνσταντίνος Φαρσαλινός. “Λυπάμαι για τα πανελλαδικά ΜΜΕ, που δε δείχνουν τίποτα, είναι σα να μην υπάρχουν αυτοί οι άνθρωποι. Πιστεύω ότι το 99% των Ελλήνων δεν γνωρίζει οτι υπάρχουν άνθρωποι, οι οποίοι διεκδικούν τα αυτονόητα”, υπογράμμισε.

“Όλοι αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις,ζουν το όνειρο τους. Αυτό ακριβώς ήθελαν, τον απόλυτο έλεγχο. Τα νεο-σταλινικού τύπου μορφωματα, τα οποία παρουσιάζονται ως δημοκρατικά, ήθελαν να ελέγχουν κάθε έκφανση της ανθρώπινης δραστηριοτητας. Μιλάμε για αδειοδοτούμενη ελευθερία. Μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας”, υποστήριξε ο κος Φαρσαλινός.

“Αυτή τη στιγμή, δεν εχουμε τον πανικό που είχαμε το 2020, άσχετα εάν κάποιοι θέλουν να συντηρούν τον πανικό, να συντηρούν τα μέτρα. Μιλούν για αναστολή και οχι για κατάργηση μέτρων. Ανάλογα με το πως βολεύουν οι καταστάσεις. Η πείνα έρχεται, το κλείδωμα, το lockdown δε θα είναι πια απόφαση της κυβέρνησης, θα είναι αναγκαστική κατάληξη της ενεργειακής και της επισιτιστικής κρίσης που ζούμε. Οι προστάτες του covid είναι οι ίδιοι οι προστάτες από τον πόλεμο. Είναι σε απόλυτη αρμονία το τι έγινε στην πανδημία με το τι συμβαίνει σήμερα στην Ουκρανία. Είναι η απόλυτη συνέχεια”, κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΔημήτρης Λιάτσος: “Μαρτυρίες υποστηρίζουν ότι πολλά από τα πτώματα στην Μπούτσα, είναι ανθρώπων που πέθαναν από διάφορες αιτίες και τα νοσοκομεία δεν έδωσαν ποτέ τις σορούς στους συγγενείς τους” – ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM
Επόμενο άρθροΔείτε την έκπτωση που έχουν οριζόντια όλοι οι πολίτες στα καύσιμα στην Ισπανία!