Βασανιστήριο μέχρι τελευταία στιγμή για τους υγειονομικούς σε αναστολή καθώς παρά το νέο ΦΕΚ με το οποίο παρατείνεται η διάρκεια πιστοποιητικών νόσησης στους έξι μήνες δεν έχουν επιστρέψει ακόμη στο ΕΣΥ.

“Σήμερα το πρωί κατέθεσα αίτηση ανάκλησης της αναστολής μου με την οποία ζητώ άμεσα από το νοσοκομείο, από την στιγμή που έχω πράσινο πιστοποιητικό νόσησης, να συνεχίσω να εργάζομαι μέχρι την ολοκλήρωση του εξαμήνου σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία” είπε μιλώντας στον Focus FM και στην Δέσποινα Μποτίτση ο γιατρός Ηλίας Νικολαϊδης.

Ο ογκολόγος Ηλίας Νικολαΐδης από τον Σεπτέμβριο μπήκε σε αναστολή εργασίας μαζί με δεκάδες υγειονομικούς του Βοστάνειου Νοσοκομείου στη Λέσβο. Είχε επιστρέψει για ένα τρίμηνο με πιστοποιητικό νόσησης στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης και ξαναβγήκε σε αναστολή τρεις μήνες μετά με τη λήξη του. Τώρα ζητά τόσο ό ίδιος όσο και οι συνάδελφοι του σε αναστολή να επιστρέψουν στο ΕΣΥ με το πιστοποιητικό νόσησης μετά την επέκταση της διάρκειας τους σε συνέχεια των συστάσεων της Κομισιόν.

«Ζω σε μια χώρα όπου οι νόμοι ανατρέπονται κατά το δοκούν. Ο νόμος που μας έβγαλε σε αναστολή αναφέρει ότι ο εργαζόμενος είναι υποχρεωμένος να επιδείξει στον προϊστάμενο της οργανικής μονάδας που ανήκει, ψηφιακό πιστοποιητικό COVID. Αυτή τη στιγμή έχουμε ευρωπαϊκό ψηφιακό πιστοποιητικό ενεργό άρα είναι τελείως παράνομο να μας κρατούν εκτός. Στις 02/04/22 βγήκε ΦΕΚ με αριθμό 1547 όπου στη σελίδα 15717 αναφέρεται ρητά ότι η ισχύς του πιστοποιητικού νόσησης είναι διάρκειας έως 180 ημέρες, ενώ ήταν 90 ημέρες. Αυτό είναι στο ΦΕΚ. Θέλουμε να επιστρέψουμε άμεσα… χθες επεσήμανε. Σε δεύτερη φάση όπως τόνισε θα διεκδικήσουν τα οφειλόμενα των προηγούμενων μηνών» δήλωσε.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΝέες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Θεσσαλονίκης για τα γυρίσματα του “The Bricklayer”
Επόμενο άρθροΠροβλήματα υδροδότησης την Τρίτη σε περιοχές της Θεσσαλονίκης