Ξεκινούν από αύριο οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών.

Ξεκινούν αύριο οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2020 – 2021. Ειδικότερα, το υπουργείο Παιδείας ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους φοιτητές ότι από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου έως και την Τετάρτη 18 Νοεμβρίου, και ώρα 14.00, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση για χορήγηση μετεγγραφής/μετακίνησης. Στη συγκεκριμένη προθεσμία υποβάλλονται αιτήσεις: από ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με τους εξής μοριοδοτούμενους λόγους:

-Από αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές.

-Από φοιτητές πανεπιστημίων της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ΄ αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β’ 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021.

-Από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ΄ υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής.

-Από φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α΄120).

-Από φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να επισκέπτονται τις ειδικές εφαρμογές στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου) προκειμένου να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση τους.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Τροχαίο με τέσσερις τραυματίες μπροστά στον Λευκό Πύργο
Επόμενο άρθροΚλείνει το Α21 για αιτήσεις. Πότε πληρώνεται η πέμπτη δόση για το επίδομα παιδιού.