Ξεκίνησε η σύνοδος κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου

Ξεκίνησαν οι εργασίες της συνόδου κορυφής του ΟΗΕ για τον κλίμα, της COP27 που διεξάγεται στο Σαρμ Ελ Σέιχ της Αιγύπτου εν μέσω εκκλήσεων προς τις πλούσιες χώρες να αποζημιώσουν φτωχότερα κράτη που είναι πιο ευάλωτα στην κλιματική αλλαγή.

Αντιπρόσωποι προεσχόμενοι από σχεδόν 200 χώρες θα αρχίσουν τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης, που αναμένεται να διαρκέσει δύο εβδομάδες, με την έγκριση της ημερήσιας διάταξης της διάσκεψης στη διάρκεια της εναρκτήριας συνεδρίασης της ολομέλειάς της, ενώ όλοι περιμένουν να δουν αν τα πλουσιότερα έθνη θα συμφωνήσουν να περιλάβουν τις αποζημιώσεις επισήμως στην ατζέντα.

Μεγάλο μέρος της έντασης γύρω από την COP27 αναμένεται να αφορά τις απώλειες και τις ζημιές, δηλαδή τις αποζημιώσεις που καλούνται να παράσχουν τα πλούσια έθνη σε ευάλωτες χώρες χαμηλότερου εισοδήματος, οι οποίες λίγη ευθύνη φέρουν για τις εκπομπές που προκαλούν την άνοδο της θερμοκρασίας στον πλανήτη.

Προηγούμενο άρθρο“Καρατομήθηκε” ο επικεφαλής των ΜΑΤ λόγω απρόκλητης και αδικαιολόγητης επίθεσης της Αστυνομίας σε φιλάθλους του Άρη
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της ΠΑΕ Άρης κατά της ΕΛ.ΑΣ. για τα γεγονότα στο Περιστέρι