Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί στη χώρα μας

Στο νοσοκομείο “Ο Ευαγγελισμός” στις 13:00 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος εμβολιασμός στη χώρα μας.

Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν η νοσηλεύτρια ΜΕΘ Ευσταθία Καμπισιούλη, ενώ θα ακολουθήσει ο Μιχάλης Γιοβανίδης, φιλοξενούμενος σε Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Ο υπουργός υγείας Βασίλης Κικίλιας  σε δηλωση του τόνισε:

«Σήμερα είναι η πρώτη μέρα της αντίστροφης μέτρησης για να πάρουμε τη ζωή μας πίσω. Πρώτη εμβολιάζεται μια νοσηλεύτρια και μετά ένας υπέργηρος σε αυτή την επιχείρηση «Ελευθερία», και φυσικά σήμερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πρωθυπουργός της χώρας σε μία συμβολική κίνηση αλλά και ουσιαστική προστασίας από την Covid-19», ενώ προσέθεσε ότι «προχωράμε με προσοχή χωρίς βιασύνες, βήμα, βήμα και θα πάμε καλά, με προσοχή».

Στο ίδιο νοσοκομείο θα εμβολιαστεί η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου (14:00) και λίγο αργότερα στο νοσοκομείο “Αττικόν” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (14:30) και ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας (14:45).

Σήμερα, οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν σε πέντε Νοσοκομεία της Αττικής, «Ο Ευαγγελισμός», «Η Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Προηγούμενο άρθροΕμπρηστική επίθεση σε κατάστημα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΑνακοίνωση της Ελληνικής Λύσης «για τα 18.5 εκ. ευρώ που θα μοιράσει η κυβέρνηση σε ΜΜΕ με πρόσχημα την προώθηση του εμβολιασμού»