Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έδωσε σήμερα το πράσινο φως για την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, καταθέτοντας στο τουρκικό κοινοβούλιο την επικύρωση της αίτησης ένταξης της Φινλανδίας, τονίζοντας ότι ελπίζει αυτή να γίνει πριν από τις τουρκικές εκλογές της 14ής Μαΐου.

Ωστόσο, η συνυποψήφια για ένταξη στη Συμμαχία, Σουηδία, θα χρειαστεί να περιμένει καθώς ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε τις αντιρρήσεις της Άγκυρας για τα μέτρα που ζητά η Τουρκία να λάβει η Στοκχόλμη σχετικά με την «τρομοκρατία».

Μιλώντας στην τουρκική πρωτεύουσα μαζί με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο, ο Ερντογάν τόνισε ότι το Ελσίνκι έλαβε τη συγκατάθεση της Τουρκίας αφού η Φινλανδία έλαβε συγκεκριμένα μέτρα για να τηρήσει τις υποσχέσεις της να καταστείλει αυτούς που η Αγκυρα θεωρεί τρομοκράτες και να απελευθερώσει τις αμυντικές εξαγωγές.

Προηγούμενο άρθροΓέροντας Μεθόδιος: «Έρχεται παγκόσμιο οικονομικό κραχ, τεράστια πείνα και μετά έρχεται ο πόλεμος. Μακάρι να κάνω λάθος»
Επόμενο άρθροΔιακήρυξη για “νέα εποχή” στις ρωσοκινεζικές σχέσεις θα υπογράψουν στη Μόσχα Βλαντιμίρ Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ