Στην αφετηρία μπαίνει η διαδικασία προκήρυξης του διεθνούς ανοιχτού διαγωνισμού για την ανάπλαση του εκθεσιακού κέντρου της ΔΕΘ στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, έπειτα από το «πράσινο φως» που άναψε σήμερα η αρμόδια κυβερνητική επιτροπή για την ένταξη του πρότζεκτ στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα Συμβάσεων Στρατηγικής Σημασίας, μέσω σύμβασης παραχώρησης για 35 χρόνια.

Ο διαγωνισμός αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί έως το πρώτο εξάμηνο του 2026 και η κατασκευαστική περίοδος να αρχίσει αμέσως μετά. Το σύνολο των εργασιών, οι οποίες θα γίνονται και θα παραδίδονται τμηματικά, ώστε να μη διακοπεί η λειτουργία του διεθνούς εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου της Θεσσαλονίκης, εκτιμάται πως θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2031, αργότερα δηλαδή σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό για παράδοση του έργου το 2026, στην επέτειο των 100 ετών από την ίδρυση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Η επίδραση στη συνολική οικονομική δραστηριότητα της πόλης μετά από την ολοκλήρωση του έργου εκτιμάται ότι θα ανέρχεται στα 500 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Προηγούμενο άρθροMε επανέκδοση 10ετούς ομολόγου βγαίνει στις αγορές το ελληνικό Δημόσιο
Επόμενο άρθροMε την επιτροπή πλημμυροπαθών Φαρκαδόνας Τρικάλων συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης