Από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τίθεται σε λειτουργία το κέντρο διαχείρισης covid-19 στο δήμο Θέρμης, όπως προβλέπεται στο Σχέδιο Διαχείρισης της πανδημίας το οποίο έχει εγκρίνει το δημοτικό συμβούλιο. Το κέντρο διαχείρισης covid-19 θα στεγαστεί στον δημοτικό χώρο στον οποίο βρίσκεται σήμερα το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θέρμης (ΚΙΑΛΛΗ), δίπλα από το κλειστό αθλητικό κέντρο Τριαδίου. Παράλληλα, το ΚΙΑΛΛΗ θα συνεχίσει να στεγάζεται σε ένα μέρος του χώρου τον οποίο καταλαμβάνει σήμερα, αφού προηγηθεί μια σχετική διευθέτηση των φαρμάκων και των υπολοίπων προϊόντων τα οποία είναι αποθηκευμένα στις εγκαταστάσεις του. Η λύση αυτή συμφωνήθηκε σε συνάντηση η οποία έγινε σήμερα, μεταξύ του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου και του προέδρου του ΚΙΑΛΛΗ Σπύρου Κοκκίνη.

Σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θέρμης επισημαίνει ότι “είναι επείγουσα η ανάγκη της λειτουργίας του κέντρου διαχείρισης covid-19 για το δήμο Θέρμης. Εξ’ αρχής κρίναμε ότι αυτός ήταν ο καταλληλότερος χώρος, καθώς βρίσκεται πλησίον της Θέρμης και σε σημείο σχετικά απόμακρο από τον οικισμό, αλλά ταυτόχρονα κοντά σε υπηρεσίες του δήμου στις οποίες απασχολούνται πολλοί δημοτικοί υπάλληλοι. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε από τους ανθρώπους του ΚΙΑΛΛΗ, να μεταστεγαστούν σε άλλο χώρο τον οποίο θα τους παραχωρούσαμε. Εκείνοι, για τους δικούς τους λόγους, δήλωσαν ότι δεν ήθελαν να αποχωρήσουν. Εν τέλει, συμφώνησαν, κι αυτό είναι πολύ θετικό, και τους ευχαριστώ γι’ αυτό, το κέντρο διαχείρισης covid-19 να λειτουργήσει στο χώρο που είχε αποφασιστεί, και το ΚΙΑΛΛΗ, να παραμείνει στον υπόλοιπο εναπομείναντα χώρο, χωρίς αυτό να επηρεάζει τη λειτουργία του. Επίσης συμφωνήσαμε πως, στο εξής και για όσο διάστημα διαρκεί η πανδημία, οι ωφελούμενοι του ΚΙΑΛΛΗ οι οποίοι απευθύνονται σε αυτό για ιατρική φροντίδα, να κατευθύνονται στα ιδιωτικά ιατρεία των γιατρών – εθελοντών του ΚΙΑΛΛΗ, προκειμένου να μην υπάρχει καμία επαφή μεταξύ των ωφελούμενων και των ανθρώπων οι οποίοι θα προσέρχονται στο κέντρο διαχείρισης covid-19 για τη διενέργεια τεστ”.

Ο δήμαρχος Θέρμης σημείωσε, τέλος, ότι “όσοι, για λόγους καθαρά αντιπολιτευτικούς και μικροπαραταξιακούς διέδιδαν ψευδώς όλες τις προηγούμενες ημέρες ότι ο δήμος επιχειρεί δήθεν να κλείσει το ΚΙΑΛΛΗ, σήμερα διαψεύδονται πανηγυρικά. Ο δήμος Θέρμης όχι μόνον δεν είχε καμία πρόθεση να κλείσει το ΚΙΑΛΛΗ, αλλά απεναντίας συμφωνήσαμε σήμερα, να υπάρξει και συνεργασία στην κοινή προσπάθεια για τη διαχείριση της πανδημίας. Ο δήμος επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά στην πράξη, ότι μοναδική έγνοια του είναι η στήριξη κάθε πολίτη που έχει ανάγκη και στη συγκεκριμένη συγκυρία, πρώτη προτεραιότητά μας είναι η προστασία της υγείας των εργαζομένων στο δήμο, αλλά και όσων κατοικούν σε αυτόν. Σε αυτό και μόνον αποσκοπεί η λειτουργία του κέντρου διαχείρισης covid-19”.

Προηγούμενο άρθροΗ ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης για τη φρικτή τρομοκρατική επίθεση στη Γαλλία
Επόμενο άρθροΔιακοπή ρεύματος αύριο σε περιοχή της Θεσσαλονίκης