Ξεκινά η «Γαλάζια Πατρίδα» – Τεντώνει το σχοινί ο Ερντογάν

Στην ενίσχυση των δυνάμεων του Πολεμικού Ναυτικού που περιπολούν στο Αιγαίο, αλλά και στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Ρόδου και Καστελόριζου προχωρά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, με αφορμή τη διεξαγωγή της μεγάλης τουρκικής άσκησης «Γαλάζια Παρτρίδα» (Mavi Vatan) που ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 7 Μαρτίου σε Αιγαίο και Νοτιοανατολική Μεσόγειο.

Στη «Γαλάζια Πατρίδα» πρόκειται να συμμετάσχει σχεδόν το σύνολο του τουρκικού στόλου, ένας μεγάλος αριθμός μαχητικών και μη επανδρωμένων αεροσκαφών καθώς και μονάδες των Ειδικών Δυνάμεων.

Την ίδια ώρα ο Τούρκος πρόεδρος κλιμακώνει την εμπρηστική ρητορική του. Μιλώντας στο συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, έκανε λόγο για «προβοκάτσιες» στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο αναφερόμενος στις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά ενώ άλλαξε το όνομα του Αιγαίου αποκαλώντας το «θάλασσα των νησιών», όπως το αποκαλούσαν επί οθωμανικής αυτοκρατορίας.

«Στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία θα συνεχίσει την παρουσία της καθώς με την ισχύ της και τις δυνατότητες της θα συνεχίσει να είναι εκεί» είπε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρόεδρος.

Προηγούμενο άρθροΝέα συγκέντρωση κατά του lockdown και σήμερα στον Εύοσμο
Επόμενο άρθροΠαράταση των εκπτώσεων έως τις 31 Μαρτίου