Ανοδική πορεία έχουν πάρει για μία ακόμα φορά οι τιμές στα καύσιμα, με την τιμή της απλής αμόλυβδης να κοντεύει ξανά τα 2 ευρώ το λίτρο. Μάλιστα, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση, που σε πολλές περιπτώσεις φτάνει ακόμη και τα 12-15 λεπτά το λίτρο σε διάστημα μόλις 4 εβδομάδων.

Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί πως αυτή η αύξηση δεν δικαιολογείται σε καμία περίπτωση από την πορεία των διεθνών τιμών του πετρελαίου, με την τιμή του Brent να κινείται κοντά στα 82 δολάρια το βαρέλι (είχε αγγίξει τα 84 δολάρια στο τέλος Ιανουαρίου). Περίπου σ ευτές τις τιμές βρίσκεται από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, με αποτέλεσμα να μη δικαιολογείται ούτε κάποια ετεροχρονισμένη επίπτωση. Με βάση τα στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέση τιμής της αμόλυβδης βενζίνης των 95 οκτανίων στο σύνολο της χώρας κινείται στα 1,902 ευρώ το λίτρο, ενώ έναν μήνα πριν ήταν στα 1,815 ευρώ το λίτρο, διαφορά 8,5 λεπτών το λίτρο, ενώ στην περιφέρεια (για παράδειγμα, στις Κυκλάδες και στα Δωδεκάνησα) οι τιμές πλησιάζουν ήδη τα 2 ευρώ το λίτρο, κάτι που είχε να συμβεί αρκετούς μήνες.

Για το diesel κίνησης η μέση τιμή διαμορφώνεται στα 1,742 ευρώ το λίτρο, ενώ στις 19 Ιανουαρίου ήταν στα 1,646 ευρώ το λίτρο, αύξηση 9,6 λεπτών το λίτρο. Την ίδια ώρα, το πετρέλαιο θέρμανσης έχει παρουσιάσει μικρότερη αύξηση (έχει παίξει ρόλο η μειωμένη ζήτηση λόγω του καλού καιρού, με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες), με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στο 1,346 ευρώ λίτρο, ενώ πριν από έναν μήνα ήταν στο 1,288 ευρώ το λίτρο, διαφορά 5,8 λεπτών το λίτρο. Με άλλα λόγια, για την προμήθεια 500 λίτρων πετρελαίου, ένας καταναλωτής πρέπει να πληρώσει σήμερα 673 ευρώ, έναντι 644 ευρώ πριν από 30 ημέρες, δηλαδή 29 ευρώ περισσότερα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συνελήφθη 55χρονος με 5,5 κιλά κάνναβης
Επόμενο άρθροΙερέας στα Τρίκαλα κήρυξε «ανεπιθύμητους» τους βουλευτές που ψήφισαν το νομοσχέδιο για τους ομοφυλόφιλους