Ξεχάσαμε τη λέξη αποτροπή – Συμπεριφερόμαστε με ανοχή απέναντι στην Τουρκία – Ο πρωθυπουργός πρέπει να δώσει εξηγήσεις για τις μυστικές συμφωνίες – Κ. Ιατρίδης στον Focus FM

Στα συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για την Τουρκία αναφέρθηκε μιλώντας στον Focus FM 103.6 ο ο Αντιπτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης.

 

Σε συνέντευξή του στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση αναρωτήθηκε «γιατί η  Ευρώπη να επιβάλλει κυρώσεις και να είναι αυστηρή απέναντι στην Τουρκία, όταν εμείς συμπεριφερόμαστε με ανοχή απέναντι στην Τουρκία. «Για ποια θετική ατζέντα μιλάμε; Τι έχει αλλάξει σε ό,τι αφορά τη συμπεριφορά της Τουρκίας; Ξεχάσαμε τι έκανε όλο το 2020;» συνέχισε ο κ. Ιατρίδης τονίζοντας ότι θα πρέπει να αλλάξουμε στάση και να χαράξουμε μία ενιαία στρατηγική. «Ξεχάσαμε τη λέξη αποτροπή» είπε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας ότι «είμαστε υποχωρητικοί και ενδοτικοί απέναντι στον Ερντογάν».

Αναφέρθηκε επίσης στη μυστική συμφωνία Σουρανή-Καλίν στο Βερολίνο και στην κατ’ ιδίαν συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι πρέπει να δοθούν εξηγήσεις.

«Τα κόμματα της αντιπολίτευσης -και πολύ σωστά το έθεσε ο κ. Βελόπουλος- κάποια στιγμή πρέπει να ενημερωθούν από τον πρωθυπουργό. Στη διπλωματία και στην εξωτερική πολιτική, απαγορεύονται οι μυστικές ή κρυφές συμφωνίες όταν αφορούν εθνικά συμφέροντα της χώρας, δεν μπορεί ο κάθε πρωθυπουργός να τα διαχειρίζεται προσωπικά», ανέφερε ο ίδιος.

Τέλος, σημείωσε ότι «όσο η κυβέρνηση δεν αλλάζει πολιτική, τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα και πολύ φοβάμαι ότι αυτή η ανεκτικότητα μας μήπως μας οδηγήσει σε μια νέα συμφωνία -αντίστοιχη των Πρεσπών- στο Αιγαίο και θα είναι ολέθρια», εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του εδώ:

Προηγούμενο άρθροΟ Γαλανόπουλος στον Απόλλωνα
Επόμενο άρθροΦωτιά σε δασική έκταση στην Κεφαλονιά