Ξάνθη: Ζημιές χιλιάδων ευρώ σε σχολεία, κατέστρεψαν καυστήρες και έκλεψαν το πετρέλαιο

Ζημιές πολλών χιλιάδων ευρώ προκάλεσαν άγνωστοι σε σχλεία της Ξάνθης και συγκεκριμένα στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Ε.Ε.Ε.ΕΚ) και στο Γυμνάσιο της Γενισέας Ξάνθης, τα οποία συστεγάζονται στον ίδιο χώρο, καθώς κατέστρεψαν τους καυστήρες του σχολικού συγκροτήματος και έκλεψαν όλο το πετρέλαιο από τις δεξαμενές.

Το περιστατικό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, έγινε αντιληπτό την περασμένη Κυριακή, λίγο πριν από την επανέναρξη των μαθημάτων μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων. Οι διευθυντές των δύο σχολείων είδαν παραβιασμένους τους χώρους των δύο λεβητοστασίων, ενώ κατέγραψαν τις καταστροφές και την κλοπή του πετρελαίου από τις δύο δεξαμενές, που ανέρχεται σε περίπου 2000 λίτρα.
Παράλληλα, από το ΕΕΕΕΚ οι δράστες έκλεψαν και εργαλεία που χρησιμοποιούνται για το μάθημα της γεωπονίας από τους εκπαιδευόμενους. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ΕΕΕΕΚ Ξάνθης κ. Ψωμακέλη αυτή ήταν η πέμπτη φορά που πέφτουν θύματα κλοπής, παρά το γεγονός ότι είχαν φροντίσει ο δήμος Αβδήρων και τα σχολεία να τοποθετήσουν συναγερμό.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο-Στους δρόμους οι καλλιτέχνες
Επόμενο άρθροΚακοκαιρία – Νέα προειδοποίηση από την ΕΜΥ: Έρχονται καταιγίδες, χαλάζι και κεραυνοί