Ξαφνικό λουκέτο στο εργοστάσιο της Tupperware στην Ελλάδα-Άνεργοι μένουν οι 150 εργαζ΄μενοι

« Λουκέτο βάζει στο μοναδικό εργοστάσιο που έχει στη χώρα μας η Tupperware στη Θήβα και το οποίο λειτουργεί από το 1967 έχοντας ως πρόσχημα το υψηλό εργατικό κόστος», όπως καταγγέλλει η ΓΣΕΕ η οποία επισημαίνει πως περίπου 150 εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, «με μία αιφνιδιαστική κίνηση η Διοίκηση του εργοστασίου ανακοίνωσε την απόφαση της πολυεθνικής εταιρίας, καλώντας τους εργαζόμενους να υπογράψουν οικειοθελείς αποχωρήσεις λαμβάνοντας λίγα περισσότερα χρήματα από τις νόμιμες αποζημιώσεις, ώστε να ολοκληρώσει το λουκέτο έως τα μέσα Απριλίου χωρίς να προσκρούσει στο νόμο που προβλέπει συγκεκριμένο ποσοστό απολύσεων ανά μήνα.
Με αυτήν την απόφαση, περίπου 150 εργαζόμενοι χάνουν τη δουλειά τους με ό,τι αυτό συνεπάγεται τόσο για τους ίδιους όσο και για τις οικογένειές τους, προσθέτει. Σε μία περιοχή που πλήττεται από την ανεργία, με δεδομένο το γεγονός ότι κάθε λίγο και λιγάκι κλείνει και μία βιομηχανική μονάδα, το κλείσιμο του εργοστασίου της Tupperware θα εντείνει το πρόβλημα, αφού μια θέση εργασίας στην περιοχή φαντάζει όνειρο απατηλό».
Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ δηλώνει ότι «βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων του εργοστασίου της Tupperware» και καλεί την εταιρεία να πάρει πίσω τη συγκεκριμένη απόφαση.

Προηγούμενο άρθροΠάτρα: Συγκλονιστικές εικόνες από τη σημερινή πορεία
Επόμενο άρθροΕπεισόδια στο Σύνταγμα στο περιθώριο των απεργιακών συγκεντρώσεων στο κέντρο της Αθήνας