15 εκατομμύρια ανθρώπους αναμένεται να επηρεάσει ο περιορισμός χρήσης νερού στο Λονδίνο και την κοιλάδα του Τάμεση που θα τεθεί σύντομα σε ισχύ λόγω της ξηρασίας.

Τμήματα της νότιας, κεντρικής και της ανατολικής Αγγλίας έχουν τεθεί επίσημα σε κατάσταση ξηρασίας έπειτα από μια παρατεταμένη περίοδο ζεστού και ξηρού καιρού.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Sadiq Khan έχει ήδη προειδοποιήσει ότι οι περιορισμοί είναι «αναπόφευκτοι», ενώ η εταιρία ύδρευσης Thames Water δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι σχεδιάζει μια απαγόρευση τις «επόμενες εβδομάδες». Αυτό πρόκειται να επιβεβαιωθεί μέχρι την Παρασκευή. Αυτή είναι η μεγαλύτερη προσωρινή απαγόρευση χρήσης του έτους μέχρι στιγμής.

Oρισμένα σούπερ μάρκετ έχουν ήδη θέσει πλαφόν στα 3-5 μπουκάλια.

Στερεύει ο Τάμεσης
Η πηγή του ποταμού Τάμεση έχει στερέψει περισσότερο από ποτέ άλλοτε, καθώς η Αγγλία φαίνεται πως θα εισέλθει σε περίοδο παρατεταμένης ξηρασίας, για την οποία ορισμένοι ειδικοί λένε πως η χώρα είναι απροετοίμαστη.

Το Βρετανικό Γραφείο Μετεωρολογίας (Met Office) ανέφερε πως ο φετινός Ιούλιος ήταν ο πιο ξηρός στην Αγγλία από το 1935 με τη μέση βροχόπτωση να φθάνει τα 23,1 χιλιοστόμετρα, μόλις το 35% του μέσου όρου για τον μήνα αυτό. Για μερικές περιοχές της χώρας ήταν ο πιο ξηρός Ιούλιος στα χρονικά.

Προηγούμενο άρθροΝ.Καπραβέλος: “Να επιστρέψουν οι απαγορεύσεις – Το κυριότερο μέσο προστασίας οι μάσκες και τα εμβόλια”
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ-ΕΒΡΟΣ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΝΙΚΑΝΗ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ