Βρετάνια: Τέλος στα μέτρα – “Πετάει” μάσκες και πιστοποιητικά

Σε χαλάρωση των μέτρων κατά του κορωνοϊού προχωρά από σήμερα η Βρετανία, επιστρέφοντας στο σχέδιο Α. Οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν την περίοδο των Χριστουγέννων λόγω της αύξησης των κρουσμάτων της παραλλαγής Omicron τελειώνουν.

Το υγειονομοκικό πάσο Covid δεν απαιτείται πλέον για την είσοδο σε οποιοδήποτε χώρο και εκδηλώσεις, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν προαιρετικά. Οι μάσκες δεν είναι απαραίτητες πουθενά, εκτός από τα μέσα μαζικής μεταφοράς στο Λονδίνο όπου θα παραμείνουν υποχρεωτικές, ενώ “συνιστούν” τη χρήση τους σε «συνωστισμένους και κλειστούς χώρους.

Μαζί με την Βρετάνια και σειρά άλλων ευρωπαϊκών χωρών προβαίνει  στην χαλάρωση των μέτρων. Συγκεκριμένα:

Η Αυστρία, που είχε επιβάλει lockdown στους ανεμβολίαστους, είπε ότι το μέτρο δεν δικαιολογείται πλέον δεδομένου ότι υπάρχουν τώρα λιγότεροι άνθρωποι στα νοσοκομεία λόγω της COVID-19, αν και οι ανεμβολίαστοι και πάλι θα απαγορεύεται να συμμετέχουν σε μια σειρά από δραστηριότητες.

Η Δανία σκοπεύει να άρει όλους τους εναπομείναντες εγχώριους περιορισμούς της COVID-19 την επομένη εβδομάδα. Εάν η κίνηση αυτή λάβει την έγκριση του Κοινοβουλίου, τα νυχτερινά τα νυχτερινά κέντρα διασκέδασης στη Δανία θα ανοίξουν και πάλι, ενώ τα εστιατόρια θα επιτρέπεται να σερβίρουν αλκοόλ μετά τις 10 το βράδυ και οι πελάτες δεν θα χρειάζεται πλέον να επιδεικνύουν πιστοποιητικά εμβολιασμού στην είσοδο.

 

Προηγούμενο άρθροΔιακοπή νερού σε τρεις περιοχές της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΗΠΑ: Νοσοκομείο στη Βοστόνη αρνείται μεταμόσχευση καρδίας σε ασθενή που δεν έχει εμβολιαστεί κατά της Covid-19