Βρετανία: Τουλάχιστον 100 οι νεκροί από στρεπτόκοκκο Α- Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι ειδικοί

Πάνω από 100 θύματα έχει αφήσει στο πέρασμά του ο στρεπτόκοκκος Α στη Βρετανία. Οι βρετανικές Αρχές απευθύνουν έκκληση προς τους ενήλικες να αποφεύγουν την επαφή με άλλα άτομα όταν αισθάνονται άρρωστοι.

Ήδη, τα σοβαρά περιστατικά σε όλες τις ηλικίες έχουν ξεπεράσει τα 1.100. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων στους ανηλίκους φθάνει πλέον τους 30, ωστόσο, η πλειονότητα των ανθρώπων που έχουν φύγει από τη ζωή καταγράφεται στις ηλικίες άνω των 45 ετών, με τον αριθμό τους να ανέρχεται στους 92.
Η Βρετανική Υπηρεσία Ασφαλείας της Υγείας (UKHSA), απηύθυνε έκκληση προς τους ενήλικες που αισθάνονται άρρωστοι, να μένουν στο σπίτι τους.
Ο στρεπτόκοκκος Α είναι ένα βακτήριο που μεταδίδεται μέσω στενής επαφής με ένα μολυσμένο άτομο μέσω του βήχα και του φτερνίσματος ή από μια πληγή. Κάποιοι άνθρωποι είναι πιθανό να φέρουν τα βακτήρια χωρίς να αισθάνονται αδιαθεσία ή να παρουσιάζουν συμπτώματα κάποιας λοίμωξης και παράλληλα να μπορούν να τα μεταδώσουν. Ο κίνδυνος εξάπλωσης είναι πολύ μεγαλύτερος όταν ένα άτομο έχει συμπτώματα.
Το βακτήριο αυτό συνήθως προκαλεί ήπιες λοιμώξεις, οι οποίες υποχωρούν με τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής. Οι πιθανές λοιμώξεις εκδηλώνονται στο δέρμα, τους μαλακούς ιστούς και την αναπνευστική οδό. Μεταξύ άλλων, είναι υπεύθυνος για λοιμώξεις όπως αμυγδαλίτιδα, φαρυγγίτιδα, οστρακιά, μολυσματικό κηρίο (ένας τύπος δερματικού εξανθήματος).
Οι πιο σοβαρές λοιμώξεις που συνδέονται με το στρεπτόκοκκο της ομάδας Α προέρχονται από το διεισδυτικό στρεπτόκοκκο ομάδας Α, (iGAS). Αυτό μπορεί να συμβεί όταν ένα άτομο έχει ανοιχτά τραύματα που επιτρέπουν στα βακτήρια να εισέλθουν στον ιστό, από βλάβες στην αναπνευστική οδό μετά από ιογενές νόσημα ή σε άτομο που έχει μειωμένη ανοσία σε κάποια λοίμωξη λόγω υποκείμενου νοσήματος ή φαρμακευτικής αγωγής.

Προηγούμενο άρθροΠροσοχή νέο παραπλανητικό μήνυμα: «Δικαιούστε επιστροφή φόρου από την Εφορία»
Επόμενο άρθροΚρήτη: 20χρονη καταγγέλλει τον πατέρα της – Την βίαζε, την κακοποιούσε και την εξέδιδε έναντι αμοιβής, όταν ήταν ακόμα ανήλικη