Ο νέος πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα ανακοίνωσε ότι το εμβόλιο κατά της COVID-19 θα είναι υποχρεωτικό για τα παιδιά εάν οι γονείς επιθυμούν να συνεχίσουν να λαμβάνουν κρατική βοήθεια!

Ο Λούλα έκανε την δήλωση κατά τα εγκαίνια των οφθαλμολογικών και διαγνωστικών μονάδων του Κέντρου Υγείας Super Carioca στην Μπενφίκα του Ρίο ντε Τζανέιρο και μάλιστα έγινε θέμα και στο CNN Brasil.

«Η Bolsa Família επιστρέφει με κάτι σημαντικό: Όρους. Πρώτον, τα παιδιά έως 6 ετών θα λάβουν 150 R$ περισσότερο (βοήθημα). Δεύτερον, τα παιδιά πρέπει να είναι στο σχολείο, διαφορετικά η μητέρα χάνει την βοήθεια. Τρίτον, το παιδί πρέπει να εμβολιαστεί, εάν δεν έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, η μητέρα χάνει το επίδομα. Τέταρτον, εάν η μητέρα είναι έγκυος, πρέπει να κάνει όλες τις εξετάσεις που απαιτεί η ιατρική», είπε ο Λούλα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα κοινωνικής πρόνοιας που είχε ακυρωθεί υπό τον Ζαΐρ Μπολσονάρο.

«Τα παιδιά πρέπει να εμβολιαστούν. Ας υποθέσουμε ότι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Σε αυτή την περίπτωση, η μητέρα θα χάσει το όφελος», τόνισε.

Προηγούμενο άρθροΣυνταξιούχοι: Νέες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 13χρονος παρασύρθηκε από ΙΧ στην Καλαμαριά