Βουλή: Προ ημερήσιας διατάξεως συζήτηση στις 6 Ιουλίου για την κοινωνική πολιτική

Προ ημερησίας διάταξης συζήτηση στη Βουλή για την κοινωνική πολιτική θα πραγματοποιηθεί στις 6 Ιουλίου, όπως γνωστοποίησε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

«Στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν από την ανάληψη των καθηκόντων της κυβέρνησής μας εφαρμόσαμε πολιτικές με έντονο κοινωνικό πρόσημο. Πολιτικές που στηρίχθηκαν στη δυνατότητα που εξασφαλίσαμε χάρη στο οικονομικό μας σχέδιο, την επαγγελματική διαχείριση των δεδομένων και τις μελετημένες νομοθετικές μας παρεμβάσεις» ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, προσθέτοντας πως οι πολιτικές αυτές και τα αποτελέσματά τους θα αναδειχθούν αναλυτικά στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή.

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως «η κατάσταση που παραλάβαμε ήταν άθλια και κανείς δεν την ξεχνά: Υψηλότατη ανεργία, χαμηλοί μισθοί, μαζική μετανάστευση των νέων στο εξωτερικό, εκατοντάδες χιλιάδες εκκρεμείς αιτήσεις συντάξεων, τεράστιες έμφυλες ανισότητες στον εργασιακό χώρο, ανύπαρκτη μέριμνα για τις ποσοτικές, αλλά και ποιοτικές διαστάσεις του δημογραφικού προβλήματος». «H κυβέρνησή μας μετέτρεψε τον καρπό των οικονομικών της πολιτικών σε κοινωνικό κεκτημένο για την εργασία, την ασφάλιση και την κοινωνική προστασία. Γιατί αρχή μας -όπως έχουμε πει πολλές φορές- είναι ο πολιτικός ανθρωπισμός: Γιατί όλα πρέπει πρώτα να γίνονται για τον άνθρωπο», ανέφερε.

Προηγούμενο άρθροΝ. Ανδρουλάκης: Ξένος στον τόπο του θα νιώσει φέτος ο Έλληνας λόγω της ακρίβειας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Καλοκαίρι 2022 με 70 δωρεάν προβολές στο Θερινό Σινεμά Τζένη Καρέζη