Βουλή-Κυριάκος Βελόπουλος: “Πως εξαϋλώθηκαν οι φίλοι και τα παιδιά μας – Nα μπουν στη φυλακή οι υπεύθυνοι για το δυστύχημα των Τεμπών”

H ομιλία του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου

Θα ήθελα να ξεκινήσω με τα απόνερα του εγκλήματος στα Τέμπη. Το δυστύχημα των Τεμπών αποκάλυψε το πανάθλιο κράτος της μεταπολίτευσης που φτιάξατε όλοι σας.
Τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Δημογραφική κατάρρευση, μαζική μετανάστευση νέων, αποσύνθεση δημόσιας παιδείας, ερήμωση υπαίθρου, εξάλειψη γεωργίας, βιοτεχνίας και βιομηχανίας, χρεωκοπία, κατάρρευση βιοτικού επιπέδου.Ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά αυτού του συστήματος; Πελατειακό σύστημα, οικογενειοκρατία, αναξιοκρατία, διαφθορά και ανικανότητα.Αυτό το σύστημα που φτιάξατε φρόντισε να αυτοπροστατευτεί από ποινικές ευθύνες με ειδική νομοθεσία, θεσπίζοντας το ακαταδίωκτο και να διαμορφώσει γκαιμπελικούς μηχανισμούς επικοινωνιακής διαχείρισης, δηλ. παραχάραξης της πραγματικότητας και προπαγάνδαςαισχίστου είδους. Δημιούργησε στρατιές από εγκάθετους που δραστηριοποιούνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και μηχανισμούς προσηλυτισμού της νεολαίας στα πανεπιστήμια. Το πολιτικό σύστημα είναι μια κλειστή ολιγαρχία, επικεφαλής της οποίας βρίσκονται μερικές οικογένειες, που κατήργησαν τη μοναρχία το 1974, για να μπορέσουν ανεμπόδιστα να εγκαθιδρύσουν τη δική τους κληρονομική εξουσία. Γύρω από την οικογενειοκρατική αυτή ολιγαρχία στροβιλίζονται οι ευνοούμενοι, ελεγχόμενοι δορυφόροι,κομματάρχες και ανακυκλώνονται με το αζημίωτο διάφοροι τοπικοί παράγοντες, προπαγανδιστές, υποστηρικτές και ψηφοφόροι, κομματικοί πελάτες. Ταυτόχρονα το πολιτικό σύστημα διαθέτει και τα αναγκαία άλλοθι, συλλέγοντας τις ψήφους διαμαρτυρίας και εκτρέποντας τις σε πολιτικά ανώδυνες διαδικασίες εκτόνωσης. Ο κρατικός μηχανισμός επανδρώνεται από την κομματική στρατιά. Και αναφέρομαι στον ΣΥΡΙΖΑ και όσα είπε για τις ευθύνες για το δυστύχημα. Γι΄αυτό και στο κέντρο της Αθήνας την περασμένη εβδομάδα είχαμε συγκέντρωση 80.000 ανθρώπων και όχι 800.000.
Αν υπήρχε σοβαρή διακυβέρνηση θα έπρεπε όλοι όσοι είναι υπόλογοι για το έγκλημα στα Τέμπη να είναι με βραχιολάκια.

Και για να σας αποδείξω πόσο αποτυχημένοι είστε θα επισημάνω το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων. Ιδιωτικοποιήσατε την ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Πώς; Την δώσατε την ιταλική κρατική εταιρεία! Δηλαδή η γαλανόλευκη υπεστάλη, για να έχουμε έπαρση της ιταλικής σημαίας! Είστε ανίκανοι να έχετε κρατικές εταιρείες σε οποιοδήποτε τομέα! Εσείς ξεπουλήσατε ΟΤΕ, ΑΕΡΟΔΡΌΜΙΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, COSCO, ΤΡΑΙΝΑ. Δεν έχουμε κρατικές ελληνικές εταιρείες αλλά έχουμε κρατικές εταιρείες άλλων κρατών!
Μιλάτε για ιδιωτικοποιήσεις ενώ πρόκειται για ξεπούλημα.
Έλεγε ο Θουκυδίδης: «Και την ειωθυίαναξίωσιν των ονομάτων ες τα έργα αντήλλαξαν τη δικαιώσει». Δηλαδή, «άλλαξαν ακόμα και την καθιερωμένη σημασία των λέξεων για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους».

Είστε επικίνδυνοι γιατί όλοι γνωρίζατε για τα προβλήματα των σιδηροδρόμων. Θέλετε απόδειξη;
Πρώτη απόδειξη είναι η δήλωση του εκτελεστικού διευθυντή του ευρωπαϊκού Οργανισμού Σιδηροδρόμων (ERA), Γιόζεφ Ντόπελμπάουερ, για το δυστύχημα των Τεμπών, ο οποίος είπε ότι «Η Ελλάδα είναι μεταξύ των χειρότερων μαθητών στην ασφάλεια των σιδηροδρόμων. Δεν έχουμε λάβει ποτέ καμμία έκθεση διερεύνησης. Τα χρήματα δεν δαπανήθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί. Δεν γνωρίζουμε ποια ήταν η πραγματική αιτία του δυστυχήματος, αλλά τα συστήματα αυτά υπάρχουν για να μειώνουν τον κίνδυνο του ανθρώπινου λάθους. Αν το σύστημα είναι σε λειτουργία, η πιθανότητα για ανθρώπινο λάθος θα είχε μειωθεί δραστικά».
Δεύτερη απόδειξη είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Αρχής Σιδηροδρόμων του 2022, με την οποία είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για την τραγωδία. Αν την έλαβαν υπ’ όψιν τους οι υπεύθυνοι, να πάνε μέσα όλοι! Αν δεν πρόλαβαν να αποκαταστήσουν τα προβλήματα να πάνε σπίτι τους! Για εμάς πρέπει να μπουν στην φυλακή όλοι οι υπεύθυνοι. Όλοι οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Και ο κος Τσίπρας είπε στο MEGΑ: «Αναλαμβάνω το μερίδιο της ευθύνης, ως πολιτική ευθύνη, αλλά όσο μου αναλογεί. Εμείς είχαμε παραδώσει το 72% της τηλεματικής στην ΝΔ». Άρα όταν κάποιος ταξιδεύει από Θεσσαλονίκη προς Αθήνα, αν κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ, θα γνωρίζει ότι έχει πιθανότητα να πεθάνει 28%!

Υπάρχουν όμως πολλά αναπάντητα ερωτήματα:
-1) Γιατί η ιταλική εταιρεία σιδηροδρόμων είναι στο απυρόβλητο; Γιατί δεν έχει συλληφθεί
-2) Γιατί σταμάτησαν τη σύμβαση 717/14 για την σηματοδότηση;
-3) Γιατί πλήρωσε γι’ αυτό η Ελλάδα πρόστιμο 2,5 εκατ. ευρώ;
-4) Γιατί τα 700 εκατ. που έδωσε για το σιδηρόδρομο το 2014 δεν έγιναν έργα;
-5) Από πού έφυγε και πού πήγαινε η εμπορική αμαξοστοιχία;
-6) Τι μετέφερε;
-7) Μεταφερότανεύφλεκτο υλικό λαθραία;
-8) Γίνεται λαθρεμπόριο καυσίμων από τον ΟΣΕ;
-9) Γιατί πήγε πρώτα ο στρατός στον τόπο του δυστυχήματος;
-10) Γιατί δεν πήγε η ομάδα διάσωσης από την Θες/νίκη;
-11) Γιατί ο χώρος γύρω από την καταστροφή των τραίνων τσιμεντώθηκε άμεσα;
-12) Ποιος είναι ο αριθμός των επιβατών;
-13) Η πυρκαγιά που έκαψε το ΙΝΤΕΡΣΙΤΙ και εξαΰλωσε τους ανθρώπους από τι προήλθε; Υπάρχει μάνα η οποία είπε ότι η αναγνώριση του παιδιού της έγινε από το DNAκαι από το δάχτυλο του παιδιού! Πώς εξαϋλώθηκαν αυτοί οι άνθρωποι;
-14) Γιατί η φωτιά εκδηλώθηκε στο δεύτερο βαγόνι; (πρώτο μετά τη μηχανή).
-15) Πώς έμεινε άθικτη η μηχανή του εμπορικού τραίνου;
-16) Έγιναν 3 εκρήξεις στο εμπορικό τραίνο;

Εκτός αυτών όμως υπάρχει και άλλο ζητούμενο. Είναι τα χημικά εγκαύματα που παρατηρήθηκαν σε πυροσβέστες. Συγκεκριμένα, πυροσβέστης είπε ότι χωρίς να καεί κάπου, αισθάνθηκε ότι καιγόταν το χέρι του και το πόδι του και στο νοσοκομείο που διεκομίσθη μετά του είπαν ότι είχε χημικό έγκαυμα 2ου και 3ου βαθμού. Ορίστε αυτή είναι η αναφορά από το νοσοκομείο και η γνωμάτευση. (κατάθεση στα πρακτικά). Τα χημικά εγκαύματα, όπως λέει εδώ η αναφορά, δεν έχουν καμμία σχέση με τη φωτιά. Ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών έχουν όλες οι κυβερνήσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια συγκάλυψης. Και όλοι συμφωνούν στο να ρίξουν την ευθύνη στον σταθμάρχη.
Και μετά από όλα αυτά, η Ελλάδα πηγαίνει στο δικαστήριο της ΕΕ για το θέμα των πτήσεων! Μας έριξε, λέει, «καμπάνα» η Κομισιόν για την ασφάλεια των πτήσεων. Η χώρα μας, μαζί με την Μάλτα και τη Σλοβακία δεν έχουν εφαρμόσει τις απαραίτητες τεχνολογίες στα περιφερειακά αεροδρόμια, για την ασφάλεια των αεροπορικών μεταφορών. Αν συμβεί κάτι παρεμφερές όπως με τα τραίνα θα ψάχνουμε πάλι να βρούμε ποιος φταίει.
Και για να μην αφήσω απ’ έξω τα λεωφορεία στην Αθήνα, πείτε μου γιατί χρειάζονται 10 δημοσιογράφοι ως υπεύθυνοι δημοσίων σχέσεων; Αυτά είναι αργομισθίες. Είναι δυνατόν τα λεωφορεία στην Αθήνα να είναι χορηγοί του συνεδρίου του ECONOMIST; Έδωσαν 30.000 ευρώ για το τελευταίο συνέδριο του ECONOMIST, την ώρα που από το 2012 δεν έχουν αλλάξει τα ελαστικά τους! Και ο κόσμος κινδυνεύει. (κατάθεση στα πρακτικά)
Πείτε μας πώς γίνεται στο αμαξοστάσιο των λεωφορείων στο Ρέντη, να στρωθεί 700 μέτρα γκαζόν και να στοιχίσει 100.000 ευρώ!! Ορίστε η σπατάλη του δημοσίου χρήματος.
Είναι δυνατόν να μην σας αφορά η ασφάλεια του Έλληνα, που μπαίνει στο λεωφορείο και πε΄φτει η οροφή ή στάζει η βροχή μέσα στο όχημα;
Όλα αυτά γίνονται γιατί γεμίσατε τη χώρα με κομματικά χρυσοκάνθαρα τρωκτικά. Η ασφάλεια, η οποιαδήποτε ασφάλεια σε οποιονδήποτε τομέα ΔΕΝ σας αφορά!
Η κα. Καραγιάννη (πρώην ΠΑΣΟΚ) αναπ. εκπρ. του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αποσπασμένη στα γραφεία του κόμματος. Όταν αποσπάστηκε ήταν διευθύντρια, κάποιας διεύθυνσης, στην Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων.
Αυτά τα τρωκτικά και τα παράσιτα εμείς δεσμευόμαστε ότι θα τα ξηλώσουμε. Άξιους χρειαζόμαστε. Όχι κομματικούς!
Ο πρωθυπουργός στο διάγγελμά του μίλησε για απονομή δικαιοσύνης στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών. Εμείς ρωτάμε: Για ποια δικαιοσύνη μιλά ο κος Μητσοτάκης; Του κουΝτογιάκου και του γιού του που είναι αποσπασμένος στο γραφείο του κου Καραμανλή; Για την δικαιοσύνη που ελέγχει η κυβέρνηση; Γιατί αυτό δεν είναι δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη είναι να μπουν στην φυλακή οι υπεύθυνοι, να απαντήσουν άμεσα οι αρχές πόσοι είναι οι νεκροί, να μας πουν τι μετέφερε το εμπορικό τραίνο και γιατί βιάστηκαν να τσιμεντώσουν το χώρο!
Είμαστε διαφορετικοί από εσάς, γιατί εμείς θέλουμε μια κοινωνία διαφορετική. Μια κοινωνία πολιτισμένη. Ο Πρίμο Λεβί, Ιταλο-Εβραίος συγγραφέας είπε πως «μία χώρα θεωρείται πολιτισμένη όταν η σοφία και η αποτελεσματικότητα των νόμων της εμποδίζει τους αδύναμους να γίνουν υπερβολικά αδύναμοι και τους δυνατούς να γίνουν υπερβολικά δυνατοί». Εμείς θέλουμε μία κοινωνία που θα είναι ισχυροί όλοι οι πολίτες της.
Ο κόσμος τα ακούει αυτά και τα βλέπει. Εμείς όμως ρωτάμε την κυβέρνηση των «αρίστων» να μας πει: Οι επιβάτες του τραίνου ήταν 350, οι νεκροί είναι 57, οι διασωθέντες πόσοι είναι; Πόσα εισιτήρια εκδόθηκαν; Η εταιρεία είπε ότι δεν γνώριζε πόσοι άνθρωποι επέβαιναν στο τραίνο! Είναι δυνατόν; Τι είναι οι άνθρωποι ώστε η εταιρεία δεν γνωρίζει πόσοι ήταν μέσα στο τραίνο; Πόσοι επιβάτες μπήκαν στο τραίνο καθ’ οδόν; Τα εισιτήρια που εκδόθηκαν στον δρόμο δεν είχαν σύνδεση ON-LINE; Όλοι όσοι ανέβηκαν στο τραίνο καθ’ οδόν πλήρωσαν με μετρητά; Κανείς δεν πλήρωσε με κάρτα; Το μηχανάκι που εισέπραττε δεν ήταν συνδεδεμένο με το κεντρικό σύστημα συναλλαγών; Εν τέλει, στην χώρα των «αρίστων» δεν εφαρμόζεται η απλή αριθμητική της πρώτης δημοτικού;
Και με όλα αυτά, ο κος Μητσοτάκης βγαίνει και λέει ότι δεν γνώριζε τίποτα! Παρακολουθούσε τους πάντες και τα πάντα αλλά δεν ήξερε τίποτα για κανέναν! Κυριάκος Μητσοτάκης ο ανήξερος! Και ζητάει απλώς συγγνώμη. Μα η αίτηση συγγνώμης σημαίνει «φταίω»! Η συγγνώμη και το «δεν ήξερα» δεν πάνε μαζί. Το «συγγνώμη δεν ήξερα» δεν συγχωρείται. Γιατί ο πρωθυπουργός είναι στη θέση αυτή για να ξέρει και να πράττει όχι για να αγνοεί. Το αγνοεί δεν είναι κακό, αλλά το να χρησιμοποιεί την άγνοια ως δικαιολογία είναι κακό.
Έχουμε κι άλλον ανήξερο όμως. Τον κο Τσίπρα. Βγήκε και είπε ότι αναλαμβάνει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. Δηλαδή μιλάμε για διακυβέρνηση επί τοις εκατό; Μόνο οι ανίκανοι τα λένε αυτά!
Έχουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς ντροπή. Είπε στο διάγγελμά του: «θα είμαι ο πρώτος στη μάχη για να ξεριζωθεί κάθε νησίδα του αναχρονιστικού κράτους». Αυτή η δήλωση είναι απαράδεκτη, όταν γίνεται από κάποιον, το κόμμα του οποίου κυβερνά τη χώρα περί τα 25 χρόνια. Απλώς βρήκε την ευκαιρία ως πρωθυπουργός να ξεπουλήσει τα πάντα. Να ξεπουλήσει ό,τι απέμεινε, όπως ακριβώς ήθελε η τρόϊκα.
Κύριοι, έχετε ξεγελάσει τους Έλληνες πολλές φορές. Όμως εμείς σας λέμε ότι μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, μπορείς να ξεγελάς λίγους για όλο καιρό, αλλά δεν μπορείς να τους ξεγελάς όλους όλον τον καιρό. Οι Έλληνες ξύπνησαν! Κατάλαβαν ότι δεν μπορείτε! Δεν το έχετε!

Κύριε Σταϊκούρα, ήσασταν εδώ όταν έλεγα ότι έρχεται παγκόσμια κρίση, ενεργειακή και επισιτιστική. Σήμερα πολλές τράπεζες κινδυνεύουν. Και αν δεν κάνετε κάτι τώρα, τους επόμενους μήνες θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Για ότι έχει γίνει και για ό,τι γίνει φταίτε εσείς! Αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε πάμε τώρα σε εκλογές για να αποφασίσει ο λαός ποιος μπορεί να κυβερνήσει ορθά και χρηστά τον τόπο.

Κάνετε συνεχώς λάθη.
Γιατί αλλάξατε εξωτερική πολιτική. Ποιος δίνει το δικαίωμα στον Έλληναυπ.εξ. να συναντήσει τον πρωθυπουργό του Κοσσόβου στην Πρίστινα. Βγήκαν και φωτογραφίες. Ποιος είναι ο κος Δένδιας που αλλάζει ξαφνικά την πορεία της χώρας; Πηγαίνει και συναντά τον Κανένα, γιατί δεν υπάρχει πρωθυπουργός στο Κόσσοβο.
Και να σας ρωτήσω; Οι υπουργοί σας υποφέρουν από παραισθήσεις; Ο κος. Μηταράκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC στην εκπομπή HARDTALK, αφού παρέθεσε όλες τις υποδομές που λειτουργούν στη χώρα είπε ότι το νέο ΜΕΤΡΟ στην Θες/νίκη είναι έτοιμο και λειτουργεί! Είπε χαρακτηριστικά: «It’supandrunning»! Ωραία! Πείτε μας σε ποια εκδοτήρια μπορούμε να βγάλουμε κάρτες απεριορίστων διαδρομών! Το είπε ο κος Μηταράκης και γελάει όλο ο Θερμαϊκός μαζί του!
Και ενώ ο λαός πεινάει, εσείς πάτε και δίνετε αυξήσεις αποδοχών 15% και ευκολότερες προσλήψεις στις ανεξάρτητες αρχές. Περάσατε νέα ρύθμιση, με την οποία θα μπορούν οι ανεξάρτητες αρχές να κάνουν προσλήψεις κατά παρέκκλιση του ΑΣΕΠ.
Αλήθεια δεν μας είπατε, οι Λάτσηδες άλλαξαν επάγγελμα και δραστηριοποιούνται πλέον ως κτηματομεσίτες; Γιατί το Ελληνικό το έκαναν οικόπεδα και το πουλάνε! Αυτή είναι η επένδυση που ευαγγελιζόνταν οι κος Γεωργιάδης;
Το μόνο έργο που φτιάχτηκε ταχύτατα και λειτούργησε άψογα ήταν τα εμβολιαστικά κέντρα! Οι μόνοι που τιμωρήθηκαν σε αυτή τη χώρα παραδειγματικά τα τελευταία 40 χρόνια ήταν οι ανεμβολίαστοι! Μα γιατί επιβάλατε το πρόστιμο; Γιατί επιβάλατε τα rapidtests;
Στα αποκαΐδια που αφήνετε δημιουργείτε καημένα σενάρια συνεργασιών. Εμείς σας απαντάμε ότι το πόσο καημένοι είστε, το πόσο απελπισμένοι είστε, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ασχολείστε με πολιτικές μπαρούφες!
Εμείς την πόρτα την έχουμε κλείσει σε όλους σας! Γιατί εσείς είστε το πρόβλημα και εμείς είμαστε η λύση!
Και γι’αυτό ακριβώς το λόγο δεχόμαστε ανηλεή πόλεμο από «εκδότες και δημοσκόπους». Γιατί γνωρίζουν όλοι αυτοί ότι θα εφαρμόσουμε τους νόμους και θα κλείσουν!
Πριν από ενάμιση μήνα, εκδότης μου είπε γελώντας: «κε. Βελόπουλε θα σας τελειώσουμε με τους δημοσκόπους»! Κι εγώ του απάντησα: «θα σας τελειώσει ο Ελληνικός λαός εσάς στο τέλος»!
Παίρνετε απίστευτους τύπους και τους μετατρέπετε σε παράγοντες. Παράδειγμα ο κος Κουρτάκης, που εφευρίσκει «ειδήσεις». Ο Γιάννης ο Κουρτάκης έγινε ξαφνικά παράγοντας! Εκδότες από το πουθενά εκδίδουν και ενδίδουν, να μην πω σε τι τύπους!
Κλείνω επικαλούμενος τον ΜπέρτολΜπρεχτ για όσους αισθάνονται προδομένοι: «Αυτοί που είναι εναντίον της πολιτικής είναι υπέρ της πολιτικής που τους επιβάλλεται». Η ΝΔ την θέλει την αποχή. Το δικό μας σχόλιο είναι: «Δυστυχώς η αποχή εκεί ακριβώς θα σας οδηγήσει».
Απευθύνομαι στους Έλληνες: Έλληνες, σας εξαπατούν! Σας κοροϊδεύουν! Μην γίνετε συνυπεύθυνοι στην απάτη, Έλληνες! Αυτός που έχει εξαπατηθεί δύο φορές από τον ίδιο άνθρωπο, είναι συνεργός στην απάτη.
Εμείς υποσχόμαστε ένα πράγμα: θα πατάξουμε την διαπλοκή και την διαφθορά. Θα κάνουμε ισονομία και ισοδικία, θα φτιάξουμε μια Ελλάδα αυτοδύναμη, αυτεξούσια, όπου όλοι οι Έλληνες θα είναι ίσοι. Για να ξαναφέρουμε το χαμόγελο στους Έλληνες!

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Πορεία διαμαρτυρίας για το δυστύχημα στα Τέμπη με μεγάλη συμμετοχή
Επόμενο άρθροΕπεισόδια με χημικά στη πορεία για τα Τέμπη στο κέντρο της Αθήνας