Βουλή-Ελληνική Λύση: Πρόταση νόμου για μη υποχρεωτική προσθήκη του τσιπ στις νέες ταυτότητες

Πρόταση νόμου για τη μη υποχρεωτική προσθήκη ηλεκτρονικού κυκλώματος (RFID τσιπ) στις νέες ταυτότητες κατέθεσε στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος μαζί με την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Όπως τονίζεται, μεταξύ άλλων στη πρόταση νόμου «υπάρχει ο κίνδυνος αξιοποίησης από τρίτους, κρίσιμων προσωπικών δεδομένων σε βάρος της ελευθερίας και της ζωής του ανθρώπου».

Ακόμα, εκφράζεται η αντίθεση του κόμματος «στην ανάθεση του όλου έργου σε ιδιωτική εταιρία και όχι σε δημόσια υπηρεσία, η οποία εταιρία», όπως αναφέρεται, «προφανώς και θα έχει τη δυνατότητα να μπορεί να διαβάζει αυτά τα δεδομένα ή να τοποθετήσει στο τσιπ, άγνωστα στοιχεία».

Υποστηρίζεται επίσης ότι «με ευκολία διάφοροι χάκερ θα μπορούν να παρέμβουν σε αυτά τα ηλεκτρονικά κυκλώματα (τσιπ) και να αποσπούν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί, με κατάλληλα ψηφιακά εργαλεία, ως σημείο εντοπισμού του ατόμου που θα το φέρει μαζί του, και ενδέχεται είτε η κυβέρνηση της ΝΔ, είτε η ανάδοχος ιδιωτική εταιρία, να προσθέσουν στο ηλεκτρονικό κύκλωμα της ταυτότητας κρυφά στοιχεία, σε βάρος του ατόμου και των ελευθεριών του».

Η Ελληνική Λύση προτείνει, «να υπάρξει σχετική νομοθετική παρέμβαση και ρύθμιση, ώστε να παρέχεται στον πολίτη η ελευθερία επιλογής και να έχει τη δυνατότητα να επιλέξει αν θέλει να φέρει στην αστυνομική του ταυτότητα αυτό το ηλεκτρονικό κύκλωμα» καθώς και «να εναπόκειται στην ελεύθερη επιλογή του ανθρώπου η αναγραφή ή μη του θρησκεύματός του στις νέες ταυτότητες».

Προηγούμενο άρθροΔείτε ζωντανά από τη Βουλή, την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση -σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- για τις πυρκαγιές
Επόμενο άρθροΠροκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: «Οι Έλληνες κατέστρεψαν και έκαψαν τη Σμύρνη»