Βουλή: Ειδική συνεδρίαση για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Ψηφοφορία μετά την ολοκλήρωση της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής Ν/Σ του Υπ. Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Τετάρτη 16 Ιουνίου 2021 (EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων του Ποντιακού Ελληνισμού τήρησε η Βουλή, σε ειδική της συνεδρίαση στην Ολομέλεια.

«Η χώρα μας οφείλει πολλά στους Πόντιους, ας κλίνουμε το γόνυ με σεβασμό στη μνήμη τους», ανέφερε εκ μέρους της κυβέρνησης ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Πικραμμένος, υπογραμμίζοντας πως καθήκον όλων είναι η μετατροπή, με ψύχραιμη ανάγνωση της ιστορίας, της ανείπωτης τραγωδίας σε δύναμη και εθνική αυτοπεποίθηση.

«Ο καλύτερος τρόπος να τιμήσουμε τον ποντιακό ελληνισμό είναι η υπόσχεση όχι μόνο ότι δεν θα ξεχάσουμε τα εγκλήματα αλλά και ότι θα κάνουμε όσα πρέπει για να μην επαναληφθούν» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ραλλία Χρηστίδου, ενώ η Χαρά Κεφαλίδου από το ΚΙΝΑΛ επεσήμανε οτι η φετινή επέτειος τιμά την μνήμη της εξολόθρευσης ενός ολόκληρου λαού και την ίδια ώρα ο πολιτισμένος κόσμος ζει μια φρικαλεότηα στην Ουκρανία, με την διεθνή κοινότητα να υπονοβατεί.

Από το ΚΚΕ, ο Γιάννης Δελλής τόνισε οτι ολα αυτά τα χρόνια το κόμμα του στηρίζει σταθερά καθε δικαιη διεκδίκηση του οργανωμενου ποντικού ελληνισμου κόντρα στις επιλογέςε κυβερνήσεων και ΕΕ, ενώ απο την Ελληνική Λύση ο Κωνσταντίνος Χήτας επεσήμανε οτι οι Πόντιοι δεν λησμονουν, δεν ησυχάζουν και πως αυτή η μαυρη σελίδα στην παγκόσια ιστορια πρεπει να μετατραπεί σε δυναμη για την διεθνή ανανώριση της γενοκτονίας. «Τιμούμε τα θύματα μιας γενοκτονίας μόνο όταν η ψυχή του μπορεί να δακρύσει» είπε η Μαρία Αμπατζίδη απο το Μέρα 25 και διάβασε μια αφήγηση ενος Ποντίου για όσα δραματικά έζησε με τον αφανισμό του ποντιακού ελληνισμού.

Προηγούμενο άρθροΚομοτηνή: Ηλεκτρονική απάτη με πλαστό e-mail τράπεζας
Επόμενο άρθροΠάτρα: Λήστεψαν ηλικιωμένο σε αναπηρικό καροτσάκι