«Βόμβες» από τον Βασίλη Λύκο: Όλη η αλήθεια για την αμαρτωλή ιστορία των ανεμογεννητριών – ΗΧΗΤΙΚΟ-Focus FM

Στις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και στις ανεμογεννήτριες αναφέρθηκε ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος, μιλώντας στον ρ/σ Focus 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.  «Για να μπορέσουν», είπε, «να μεταφερθούν οι ανεμογεννήτριες χρειάζονται δρόμοι, 10 μέτρων ο κάθε ένας».

«Μιλάμε για ανεμογεννήτριες που ζυγίζουν 100 περίπου τόνους η κάθε μία και 90-100 διάμετρο έλικα. Δεν μπορούν απλά να περάσουν…» ανέφερε. Εκτίμησε ότι «θα αποτύχει αυτό το πρότζεκτ» καθώς «δεν υπάρχει ειδική χωροταξική μελέτη, πάμε και τις βάζουμε όπου θέλουμε».

«Ναι μεν να πάμε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, αλλά αυτό πρέπει να γίνει με συγκεκριμένο μοντέλο και πρόγραμμα αποκεντρωμένα. Όταν λέμε «ενεργειακές κοινότητες» εννοούμε ένα άλφα χωριό να ξέρει πόσες μεγαβατόρες καταναλώνει και αυτό να καλύπτεται από σύμμιξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όχι μόνο από ανεμογεννήτριες», υπογράμμισε ο κ. Λύκος.

Αναφέρθηκε επίσης στο ηλεκτρικό ρεύμα της χώρας μας λέγοντας ότι «η Ελλάδα πληρώνει το πιο ακριβό ρεύμα στην Ευρώπη! Αυτό είναι το πρόβλημα. Πώς θα λειτουργήσει η βιομηχανία μας; Γιατί μία βιομηχανία για να λειτουργήσει πρέπει να πληρώνει φθηνό ρεύμα».

«Κάθε φορά που μιλάμε για κλιματική αλλαγή ή κλιματική κρίση δημιουργείται μια ανοδική πορεία των δικαιωμάτων του διοξειδίου του άνθρακα που πρέπει να πληρώνει κάθε χώρα. Οπότε τώρα η ΔΕΗ πλέον λέει «Εγώ δεν μπορώ να απορροφώ τις αυξήσεις, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, άρα θα τις μετακυλίσω στα νοικοκυριά. Αυτό σημαίνει ότι εμείς θα πάμε αυτομάτως σε μια αύξηση τουλάχιστον 20% σε ό,τι αφορά τη λιανική τιμή του ρεύματος από τη ΔΕΗ. Θα το δείτε…», σημείωσε.

«Εισάγουμε τα πάντα και αυτή τη στιγμή παίζεται ένα παγκόσμιο παζάρι σε ό,τι αφορά την αγορά ενέργειας και την αγορά δικαιωμάτων του διοξειδίου του άνθρακα. (…)», ανέφερε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΤροχαία: Έκτακτα μέτρα εν όψει Δεκαπενταύγουστου – Απαγόρευση φορτηγών στα εθνικά δίκτυα
Επόμενο άρθρο3.475 νέα κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ