Βόμβα Σ.Δανιηλίδη: «Υπάρχει τεράστιο περιθώριο μείωσης της τιμής του PCR – Εμείς αγοράσαμε με 27 ευρώ… δεν κάναμε ταχυδακτυλουργικά, δημοπρασίες κάναμε»

Καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι η τιμή του μοριακού τεστ δεν μπορούσε να πέσει κάτω από τα 47 ευρώ ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών Σίμος Δανιηλίδης που κατάφερε και εξασφάλισε μοριακά τεστ PCR με 27 ευρώ για τον δήμο.

Μιλώντας στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση κάλεσε την κυβέρνηση να βάλει φρένο στην κερδοσκοπία και να επανεξετάσει το ποσό των 47 ευρώ, καθώς όπως τονίζει, υπάρχουν τεράστια περιθώρια.

«Είδαμε πως υπάρχει δεκαπλάσια και πλέον τιμολόγηση από το κόστος, κάναμε δημοπρασία προαγοράζοντας χιλιάδες τεστ…Δεν κάναμε κάτι ακατόρθωτο, δεν κάναμε ταχυδακτυλουργικά, δημοπρασίες κάναμε,καθαρές δημοπρασίες. Υπήρξε ανταγωνισμός και έτσι βγήκε αυτό το αποτέλεσμα των 27 ευρω”.

Μέσα σε αυτή τη φτώχεια, την πείνα και δυστυχία είπε, είναι μεγάλο πρόβλημα για μια 5μελη οικογένεια αν χρειάζεται μοριακά τεστ δυο φορές το μήνα…θα χρειαστεί ένα χιλιάρικο περίπου τόνισε.

“Αυτά τα δις θα πρέπει να φορολογηθούν εξτρά, ήταν εύκολο κέρδος με μικρό κόστος και μηδενικό ρίσκο. Και τεράστια περιθώρια υπάρχουν να κατεβάσουν την τιμή του μοριακού και να συνταγογραφηθεί πρέπει. Άλλωστε έτσι θα είναι και φορολογημένα τα χρήματα” δήλωσε ενημερώνοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχουν δεκάδες δήμαρχοι που επικοινωνούν μαζί του προκειμένου να ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο.

Ακούστε εδώ:

 

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα Μητσοτάκη για τις νέες παρεμβάσεις στο ενεργειακό «τσουνάμι» ακρίβειας
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση: Ανακοίνωση τύπου για τα κυβερνητικά μέτρα “στήριξης” έναντι του ενεργειακού κόστους