Τις τελευταίες εξελίξεις από τη διεθνή πολιτική σκηνή μετέφερε στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Λιάτσος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η Ρωσία και οι σχέσεις της, φιλικές και μη, με τις υπόλοιπες μεγάλες δυνάμεις, όπως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

«Αυτό το οποίο εισπράττω από Δυτικά Μέσα Ενημέρωσης εδώ (σ.σ Ρωσία) το τελευταίο τριήμερο είναι και η απόφαση Πούτιν να μεταφέρει τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία. Ξεσηκώθηκε ένας πανικός από τις Ηνωμένες Πολιτείες και από τη Γερμανία και φυσικά από όλη την Ευρώπη. Δηλαδή από τη χώρα η οποία έχει, όπως είπε ο Πούτιν, πυρηνικά όπλα εκτός εδάφους της σε εδάφη της Ευρώπης οπως Ελλάδα,Ιταλία, Βέλγιο, Γερμανία και Τουρκία» ανέφερε αρχικά ο κ. Λιάτσος και συνέχισε:

«Δεύτερον, η Γερμανία που διαθέτει τις μεγαλύτερες ποσότητες Αμερικάνικων πυρηνικών στο έδαφός της με τη μεγάλη στρατιωτική βάση στο Ράμσταϊν, όπου έγινε και η έδρα του ΝΑΤΟ. Στην απόφαση αυτή του Πούτιν να μεταφέρει πυρηνικά σε έδαφος Λευκορωσίας, τα οποία όμως διατηρεί υπό τον έλεγχό του, είναι κάτι παρόμοιο με αυτό που κάνουν οι Αμερικάνοι εδώ και δεκαετίες»

Η αποκάλυψη Πούτιν πως εντός Ελλάδας βρίσκονται Αμερικανικά πυρηνικά όπλα είναι αν μη τι άλλο κάτι που δεν ακούγεται σε ΜΜΕ της χώρας!

«Εν πάσει περιπτώση, να το προσέξουμε αυτό. Κάποιοι πρέπει να προσέξουν πάρα πολύ, η ένταση έχει φτάσει σε επικίνδυνα υψηλά επίπεδα», σχολίασε ο κ. Λιάτσος.

«Κάποιοι λένε ότι είναι έξαλλος ο πρόεδρος της Κίνας, γιατί όταν βρέθηκε στη Ρωσία, ο Πούτιν δε τον ενημέρωσε σχετικά με την κίνησή του αυτή (σ.σ. σχετικά με τη Λευκορωσία), αλλά οι πληροφορίες που έχω από το Πεκίνο λένε ξεκάθαρα ότι στην συνάντηση 4,5 ωρών των δύο στην οικία του προέδρου Πούτιν ήταν πλήρως ενήμερος ο Σι Τζι Πινγκ» συμπλήρωσε για τις σχέσεις Ρωσίας-Κίνας.

Για τις ΗΠΑ που προφανώς αντιτίθενται στα σχέδια των δύο χωρών είπε:

«Οι μυστικές υπηρεσίς των ΗΠΑ γνωρίζουν, για αυτό και ο πρόεδρος Μπάϊντεν μπέρδεψε σε συνάντησή του στον Καναδά τις λέξεις Κίνα και Καναδάς. Δεν έχει υπάρξει ποτέ ξανά πρόεδρος που να έχει προσπαθήσει να ρίξει τόσο πολύ τη μία χώρα στην… αγκαλιά της άλλης. Το κατάφερε ο Μπάϊντεν. Σύμφωνα με αμερικανό αναλυτή, δεν υπάρχει χειρότερη εξέλιξη για την Αμερική»

Ακούστε ολόkληρη τη συνέντευξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΛάμπρος Τζούμης: «Όταν ο άλλος σε απειλεί με πόλεμο, αν ασκήσεις το νόμιμο κυριαρχικό σου δικαίωμα, την επέκταση των ναυτικών μιλίων σε 12, τότε δεν κάνεις διάλογο»
Επόμενο άρθροΔημήτρης Γάκης: «Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στα τέρατα να κατασπαράζουν συνεχώς την Ελλάδα»