«Βόμβα» για τα επιδόματα: Πρόταση για ενοποίηση όλων σε ένα.

Την ενοποίηση όλων των επιδομάτων σε ένα επίδομα ζητά η Επιτροπή Πισσαρίδη καθώς όπως αναφέρει παρουσιάζονται σημαντικά προβλήματα στην οργάνωση και διαχείριση των κονδυλίων πρόνοιας.

Μάλιστα η επιτροπή φέρνει στο προσκήνιο το Επίδομα Εργασίας το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.Η επιτροπή σημειώνει ότι το υπάρχον σύστημα είναι κατακερματισμένο και δεν υπάρχει ενιαία πλατφόρμα για τον έλεγχο των δικαιούχων και των ποσών συνολικά που λαμβάνουν.

Η επιτροπή Πισσαρίδη σημειώνει ότι όλα τα επιδόματα θα μπορούσαν να ενοποιηθούν σε ένα, εκτός του επιδόματος ανεργίας, του επιδόματος αναπηρίας, και ενός στεγαστικού επιδόματος που θα καταβάλλεται σε αδύναμους οφειλέτες. Το ενοποιημένο επίδομα θα πρέπει να δίνεται σε άτομα με χαμηλό οικογενειακό εισόδημα ακόμη και εάν εργάζονται, και να είναι σχεδιασμένο ώστε να ενισχύει τα κίνητρα για την εργασία. Το εισόδημα
θα πρέπει να υπολογίζεται με βάση την οικογενειακή δομή (π.χ. αριθμός παιδιών) και να υπάρχει ιδιαίτερη στόχευση σε οικογένειες με μεγαλύτερη ανάγκη, όπως μητέρες ή πατέρες με παιδιά χωρίς σύντροφο.

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα του προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου για την ημέρα Εθνικής Αντίστασης.
Επόμενο άρθροΒγήκαν μαχαίρια μέρα μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη.