Σφοδρή κριτική άσκησε στην Κυβέρνηση και δη, στον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια με αφορμή την επίσκεψή του στην Τουρκία, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μέσω του αέρα του FOCUS FM 103.6.

Ο κ. Βελόπουλος αρχικά ανέφερε σχετικά με τη συνάντηση Δένδια-Τσαβούσογλου και την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας από την χώρα μας στην σεισμόπληκτη Τουρκία:

«Για ποιο λόγο πήγε ο Δένδιας στην Τουρκία; Πείτε μου ένα λόγο! Τη μεγαλοψυχία μας τη δείξαμε, και ο λαός και η Ελλάς. Έστειλε την ΕΜΑΚ, δύο δυνάμεις, δύο ομάδες της ΕΜΑΚ και στέλνουμε βοήθεια στον τουρκικό λαό. Γιατί έπρεπε ο Δένδιας να αγκαλιαστεί με τον Τσαβούσογλου, αυτόν που τον έβριζε; Πείτε μου το λόγο. Ποιος είναι ο λόγος που πήγε εκεί ο Δένδιας; Δε το αντιλαμβάνομαι πραγματικά(…) Απορώ με το μυαλό ορισμένων(…)» και συνέχισε:

«Και θα σας πω την άποψή μου για την επίσκεψη Δένδια στην Τουρκία, ο οποίος στο βωμό του να γίνει υπερκομματικός πρωθυπουργός για τη συγκυβέρνηση που έρχεται, θυσιάζει κομμάτια εθνικής κυριαρχίας και εθνικής εξωτερικής πολιτικής. Που μας ήρθε από το πουθενά.

Στη συνέχεια στάθηκε στο ζήτημα της υποχρεωτικής ψήφου, της οποίας τίθεται και υπέρ, λόγω της μεγάλης αποχής που παρατηρείται από την κάλπη, κυρίως των νέων ηλικιών:

«Αν γίνουμε Κυβέρνηση, θα επαναφέρουμε την υποχρεωτική ψήφο. Να ψηφίσεις υποχρεωτικά ρε Νεοέλληνα. Να πας να ψηφίσεις υποχρεωτικά. Αφού το δικαίωμά σου το έχεις κάνει δικαίωμα των… τρωκτικών να σου “ρουφάνε” το αίμα, θα σε υποχρεώσω να πας να ψηφίσεις. Μου το έλεγε ένα στέλεχος (σ.σ του κόμματος) το πρωί»

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης επανήλθε στο ζήτημα της αλληλεγγύης της ελληνικής πλευράς προς τους Τούρκους, προσθέτοντας:

«Δε το κάνανε τυχαία, ρε παιδιά. Όπως δε κάνουν τυχαία την πόλωση, όπως δε κάνουν τυχαία το “έγκλημα” να απαξιώνουν την πολιτική(…) Γιατί πιστεύετε (σ.σ οι νέοι) ότι με τα γιουρούσια θα αλλάξει η Ελλάδα; Δεν αλλάζει η κατάσταση με τα γιουρούσια(…) Πραγματικά, το ξαναλέω άλλη μια φορά μπας και συνεννοηθούμε. Αν δεν παράγεις πλούτο, θα παράγεις μνημόνια. Πιστεύετε ότι είναι τυχαίο όλο αυτό το σκηνικό με την Τουρκία, που στείλαμε δυνάμεις; Είναι η καλλιέργεια της εκμετάλλευσης που θα έρθει. Θα έρθουν όλα παιδιά. Τίποτα δεν είναι τυχαίο σε αυτή τη ζωή»

Τέλος, σχολίασε και την υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ όσον αφορά το ζήτημα των πλειστηριασμών καθώς και την αδιαφορία των ΜΜΕ να ερευνήσουν σε βάθος το θέμα των εξώσεων που αφορά και μεγάλη μερίδα του πληθυσμού:

Γιατί δεν ασχολήθηκε πραγματικά με τα funds κανένας; Κανένα κανάλι. Κανένα ραδιόφωνο. Ποιοι κρύβονται από πίσω. Γιατί δε κάνουνε ρεπορτάζ; Πείτε μου το λόγο. Είναι ντροπή να βγαίνει πριν από λίγους μήνες και να λέει ο Τσακαλώτος ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι μια χαρά, να κάνει νόμο και ο νόμος που ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε τότε να βγαίνει και να λέει ότι “αν επανεκλεγώ θα τον αλλάξω το νόμο που ψήφισα”

Ακούστε ολόκληρη την εκπομπή στο ηχητικό που ακολουθεί:

 

 

Προηγούμενο άρθρο«Η Σύρια δέχθηκε δυο σεισμούς, τον φονικό και τον ανήθικο της Δύσης … έπεται ένας γεωπολιτικός»// Ευάγγελος Μπασάρ Μούσσα στον Focus FM
Επόμενο άρθροΣυνελήφθησαν τρία άτομα Τουρκοκυπριακής καταγωγής που επιχείρησαν να περάσουν στην Ελλάδα ολόκληρο οπλοστάσιο