Βλαντιμίρ Πούτιν προς δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας: «Βάλτε τον πατριωτισμό πάνω από τα κέρδη»

Στους δισεκατομμυριούχους της Ρωσίας απευθύνθηκε σήμερα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τους κάλεσε να βάλουν τον πατριωτισμό τους πάνω από τα κέρδη, λέγοντάς τους να επενδύσουν στην πατρίδα ώστε να στηρίξουν την οικονομία απέναντι στις δυτικές κυρώσεις.

Απευθυνόμενος κατ΄ιδίαν στην επιχειρηματική ελίτ της Ρωσίας ο Βλαντιμίρ Πούτιν τους είπε πως «Ο ρόλος τους δεν είναι απλώς να βγάζουν χρήματα αλλά να υποστηρίζουν την κοινωνία». «Ένας υπεύθυνος επιχειρηματίας είναι ένας πραγματικός πολίτης της Ρωσίας, της χώρας του, ένας πολίτης που αντιλαμβάνεται και ενεργεί προς τα συμφέροντά του. Δεν κρύβει περιουσιακά στοιχεία στο εξωτερικό, αλλά καταχωρεί επιχειρήσεις εδώ, στη χώρα μας, και δεν γίνεται εξαρτώμενος από ξένες αρχές» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα ο Ρώσος Πρόεδρος χαιρέτισε την “υψηλή αποστολή” των επιχειρηματιών που φρόντισαν τους εργαζομένους και κατηύθυναν τα ταλέντα τους όχι μόνο προς την αποκόμιση κέρδους αλλά και για το κοινό καλό.

Οι δισεκατομμυριούχοι Όλεγκ Ντεριπάσκα, Βλαντίμιρ Ποτάνιν, Αλεξέι Μορντάσοφ, Γκέρμαν Χαν, Βίκτορ Βέκσελμπεργκ, Βίκτορ Ράσνικοφ, Αντρέι Μελιντσένκο και Ντμίτρι Μαζεπίν –τα συμφέροντα των οποίων κυμαίνονται από τα μέταλλα και τις τράπεζες μέχρι τα λιπάσματα– περιλαμβάνονταν μεταξύ των συμμετεχόντων στη συνάντηση.

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο! Έδιωξαν τη βάση των ΟΥΚ από το Ελληνικό και την έστειλαν σε κοντέινερ!
Επόμενο άρθροΑνακοινώνεται αύριο αύξηση του κατώτατου μισθού