Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η Ρωσία πολεμάει για την ίδια την ύπαρξή της»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σήμερα ότι διακύβεύμα στην Ουκρανία είναι η ίδια η ύπαρξη της Ρωσίας ως κράτους.

Σε ομιλία του σε εργαζόμενους σε εργοστάσιο αεροσκαφών στη Μπουριάτια, περίπου 4.400 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας, ο Βλαντιμίρ Πούτιν επανέλαβε ότι η Δύση είναι αποφασισμένη να διαλύσει τη Ρωσία.

«Για μας λοιπόν αυτό δεν είναι γεωπολιτικό ζήτημα, αλλά ζήτημα επιβίωσης του ρωσικού κράτους, να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για τη μελλοντική ανάπτυξη της χώρας και των παιδιών μας», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος.

Παράλληλα κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία σαν εργαλείο για να διεξαγάγει πόλεμο κατά της Ρωσίας και να της προκαλέσει “στρατηγική ήττα”. Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι τους λένε πως βοηθούν την Ουκρανία να αμυνθεί από μια ιμπεριαλιστικού τύπου εισβολή, εξαιτίας της οποίας έχουν καταστραφεί ουκρανικές πόλεις, έχουν σκοτωθεί χιλιάδες πολίτες και εκατομμύρια άλλοι έχουν αναγκασθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι είχε ανησυχήσει για την οικονομία όταν η Δύση επέβαλε πρωτοφανή κύματα κυρώσεων πέρυσι, αλλά αυτή αποδείχθηκε ισχυρότερη από ό,τι αναμενόταν.

Προηγούμενο άρθροΕπιβάτης του τρένου από το δυστύχημα στα Τέμπη περιγράφει όλα όσα έζησε
Επόμενο άρθροΓιώργος Ρωμανός: «Ο ενιαίος κυβερνητισμός σκοτώνει επι 50 χρόνια μεταπολίτευσης»