Βλαντιμίρ Πούτιν για το θάνατο Πριγκόζιν: «Ταλαντούχος επιχειρηματίας αλλά έκανε σοβαρά λάθη στη ζωή του»

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε σήμερα τα ειλικρινή συλλυπητήριά του στις οικογένειες αυτών που σκοτώθηκαν κατά τη συντριβή, χθες, του αεροσκάφους του Γεβγκένι Πριγκόζιν.

Ο Πούτιν εξήρε τις ικανότητες του αρχηγού της μισθοφορικής οργάνωσης Wagner τονίζοντας ότι ήταν ένας “ταλαντούχος επιχειρηματίας”, που έκανε “λάθη”, και τον οποίο γνώριζε από τη δεκαετία του 1990.

Ο Πούτιν πρόσθεσε ότι είναι απαραίτητη η αναμονή για να βγει το πόρισμα της επίσημης έρευνας για τη συντριβή του ιδιωτικού αεροσκάφους, κατά την οποία σκοτώθηκαν και οι 10 άνθρωποι που επέβαιναν σε αυτό, τονίζοντας ότι η εξέταση θα πάρει κάποιο χρόνο.

Χαιρετίζοντας τη “συνεισφορά” του Πριγκόζιν στην ρωσική επίθεση στην Ουκρανία, παρά τα “λάθη” του, ο Πούτιν υποσχέθηκε ότι η έρευνα “θα φθάσει μέχρι το τέλος”.

«Ήταν ένας άνδρας με δύσκολο πεπρωμένο, ο οποίος διέπραξε σοβαρά λάθη στη ζωή του αλλά αποσπούσε τα αποτελέσματα που χρειάζονταν», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια συνάντησης που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Προηγούμενο άρθροΥπο έλεγχο η πυρκαγιά στον Αυλώνα
Επόμενο άρθροΒελτιωμένη εικόνα στην Πάρνηθα – Αναζοπυρώσεις στη Δαδιά Έβρου και στη Βοιωτία