«Η Ρωσία θα μπορούσε να τροποποιήσει το στρατιωτικό δόγμα της, εισάγοντας την πιθανότητα «προληπτικού πλήγματος» για τον αφοπλισμό του εχθρού», δήλωσε χθες ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου όταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει πρόσφατες δηλώσεις του για τη χρήση πυρηνικών όπλων.

Λίγες ημέρες μετά την προειδοποίησή του ότι «ο κίνδυνος πυρηνικού πολέμου αυξάνεται αλλά η Ρωσία δεν θα χτυπήσει πρώτη», ο Βλαντιμίρ Πούτιν είπε πως «η Μόσχα εξετάζει το ενδεχόμενο να υιοθετήσει το δόγμα της Ουάσινγκτον περί «προληπτικού πλήγματος».

«Οι ΗΠΑ ήταν εκείνες που ανέπτυξαν το δόγμα περί προληπτικού πλήγματος», είπε ο ρώσος πρόεδρος μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στο Κιργιστάν. «Θα έπρεπε ίσως να εξετάσουμε το ενδεχόμενο να υιοθετήσουμε τις «ιδέες που ανέπτυξαν οι Αμερικανοί για τη θωράκιση της ασφάλειάς τους. Απλώς το σκεφτόμαστε» τόνισε παράλληλα.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε επίσης ότι οι πύραυλοι κρουζ και τα υπερηχητικά συστήματα της χώρας του είναι «πιο σύγχρονα και πιο αποτελεσματικά» από τα αντίστοιχα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Προηγούμενο άρθροΤροχαίο με 2 τραυματίες τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη
Επόμενο άρθροΔιεγράφη από ΠΑΣΟΚ και Ευρωπαίους Σοσιαλιστές η Εύα Καϊλή – Ερευνάται από τις Βελγικές Αρχές η ανάμιξη της σε σκάνδαλο διαφθοράς