Βλ. Πούτιν σε Τ. Ερντογάν: «Η στρατιωτική επιχείρηση θα σταματήσει μόνο αν οι Ουκρανοί σταματήσουν να πολεμούν και οι ρωσικές απαιτήσεις ικανοποιηθούν»

Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα το μεσημέρι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι «η Ρωσία θα σταματήσει τη στρατιωτική της επιχείρηση μόνο εάν η Ουκρανία σταματήσει να πολεμά και ικανοποιηθούν τα αιτήματα της Μόσχας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Ο Πούτιν είπε ότι η επιχείρηση εξελίσσεται βάσει σχεδίου χρονοδιαγράμματος και ότι ελπίζει ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές θα ακολουθήσουν μια πιο εποικοδομητική προσέγγιση στις συνομιλίες και θα λάβουν υπόψη την πραγματικότητα στο πεδίο, ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Συμπλήρωσε πως η Μόσχα είναι έτοιμη για διάλογο με την Ουκρανία και ξένους εταίρους.

Από την πλευρά του ο Ερντογάν, σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας κάλεσε τον Ρώσο πρόεδρο να ηρύξει κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία, να ανοίξει ανθρωπιστικούς διαδρόμους και να υπογράψει ειρηνευτική συμφωνία

Στην ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα από την τουρκική προεδρία αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Ερντογάν τόνισε στον Πούτιν πως «η Άγκυρα είναι έτοιμη να συμβάλει στην ειρηνική επίλυση της σύγκρουσης, προσθέτοντας ότι η κατάπαυση του πυρός θα αμβλύνει τις ανησυχίες για την ανθρωπιστική κατάσταση».

Οι δύο ηγέτες λέγετυαι ότι συζήτησαν επίσης διμερείς δεσμούς των χωρών τους.

Προηγούμενο άρθροΜιχάλης Γιαννάκος: «Συνέλαβαν γιατρό του ΨΝΘ και κρατείται σαν να ήταν εγκληματίας για συμβάν στο οποίο δεν ήταν καν παρούσα!»
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: «Συγχαρητήρια στον Ισραηλινό Πρωθυπουργό για την διαμεσολάβηση του – Ακυρώνει την υποκριτική σταση της Τουρκίας»