Βιβλική καταστροφή στην Εύβοια – Προβλήματα και σε Πήλιο-Λάρισα

Δραματικές ώρες ζουν οι κάτοικοι στη Βόρεια Εύβοια καθώς δύο μήνες μετά τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη τα δάση της περιοχής η κακοκαιρία προκάλεσε τεράστιες καταστροφές.

Από τις κατολισθήσεις καταστράφηκαν δρόμοι, ενώ διαλύθηκε το παραλιακό μέτωπο κοντά στην Αγία Άννα. Τα νερά από τη σφοδρή βροχόπτωση μετατράπηκαν σε έναν ορμητικό χείμαρρο, οποίος χωρίς να βρει κανένα εμπόδιο έφτασε μέχρι την παραλία, ισοπεδώνοντας τα πάντα στο πέρασμα του.

Στην παραλία Αχλάδι έχουν καταστραφεί τα πάντα ενώ και στην περιοχή Ψαροπούλι οι δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια με τα σωστικά συνεργεία να προσπαθούν να απομακρύνουν ανθρώπους από τις πληγείσες περιοχές. Η Αγία Άννα έχει γίνει μία απέραντη λίμνη, με αποτέλεσμα να καταστραφούν οι δρόμοι. Η άσφαλτος έχει βουλιάξει έως και μισό μέτρο.

Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα στις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας και της Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ αναμένονται να πληγούν επίσης τα νησιά του Ιονίου, τα κεντρικά και ανατολικά ηπειρωτικά, η Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και οι Σποράδες. Τις βραδινές ώρες η κακοκαιρία θα μετακινηθεί στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, την Ανατολική Μακεδονία και Θράκη.

Καταστροφές σε Λάρισα και Πήλιο

Χείμαρροι κατέκλυσαν χθες  τον παραλιακό δρόμο από Σωτηρίτσα έως Παλιουργιά στην Αγιά Λάρισας, με αποτέλεσμα να κλείσει. Σε σχετική δημοσίευση το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών γίνεται λόγος για τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν, την Κυριακή (10/10), στο Πήλιο, καθώς και στο μεγάλο ύψος βροχόπτωσης στη Ζαγορά.

 

Προηγούμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος προς ιερείς: Τηρήστε τα μέτρα ή στο σπίτι σας
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη -Πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους