ΒΙΝΤΕΟ-Ομιλία προέδρου της Ελληνικής Λύσης Κυριάκου Βελόπουλου κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ :
Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου των σχεδίων νόμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων:
α) «Κύρωση του Μνημονίου μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης του Κράτους του Κουβέιτ στον τομέα της Βιομηχανικής Συνεργασίας».

Θα ξεκινήσω κάνοντας ένα ρητορικό ερώτημα: πώς θα χαρακτηρίζατε κάποιον που βοηθά τον φίλο του εχθρού του; Αν κάποιος εδώ μέσα έχει έναν εχθρό, ο οποίος επιζητά ακόμα και τον θάνατό του, και πάει ένας τύπος και βοηθά τον φίλο του εχθρού του, εγώ θα τον χαρακτήριζα ηλίθιο. Γιατί ταΐζει τον λύκο για να τον φάει.

Εχουμε την συμφωνία με τον Κατάρ. Είναι απαράδεκτη! Στο Κατάρ σήμερα βρίσκονται και εκπαιδεύονται 5.000 Τούρκοι στρατιώτες. Εταιρεία του Κατάρ είναι στην Τουρκία ο δεύτερος μεγαλύτερος όμιλος στον τομέα της ενημέρωσης. Τουρκία και Κατάρ έχουν υπογράψει συμφωνία αμυντικής συνεργασίας. Το 2019 η Τουρκία υπέγραψε συμφωνία αμυντικής συνεργασίας και με το Κουβέϊτ. 300 Κουβεϊτιανές εταιρείες εδρεύουν στην Τουρκία.

Όταν μία χώρα έχει στρατιωτική συμφωνία με την Τουρκία, όπως το Κατάρ, δεν πας να κάνεις συμφωνία μαζί της. Πριν λίγες ημέρες ήσασταν έτοιμοι να κάνετε συμφωνία και με το Αζερμπαϊτζάν! Όλα αυτά καταδεικνύουν πόσο ανίκανοι είστε.

Την ώρα που η Τουρκία προκαλεί και δημιουργεί προβλήματα στη χώρα μας, δεν γίνεται να φέρνετε στην βουλή το σύμφωνο συνεργασίας με το Κατάρ. Γιατί το κάνετε; Γιατί τώρα; Τόση ανάγκη έχετε τους Κουβεϊτιανούς και τους Καταριανούς; Δεν είναι όλα χρήμα και επιχειρηματικότητα. Πάνω από την επιχείρηση υπάρχει η Ελλάδα. Πάνω από το χρήμα υπάρχει το εθνικό συμφέρον. Αν δεν το πράξει τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ σε λίγους μήνες θα κλαίτε και οι ίδιοι. Όταν το Κατάρ έχει δώσει στρατιωτική βάση στους Τούρκους δεν μπορούμε εμείς να πηγαίνουμε και να υπογράφουμε συμφωνία με το Κατάρ. Θα μου πείτε έχουμε επιχειρηματίες που έχουν επενδύσει στο Κατάρ και το Κουβέϊτ. Μα το θέμα είναι οι επιχειρηματίες να επενδύσουν εδώ. Στην Ελλάδα. Να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας εδώ. 600.000 Ελληνόπουλα έχουν φύγει από τη χώρα μας προς αναζήτηση θέσεων εργασίας σε ευρωπαϊκές χώρες. Επίσης, το Κατάρ χρηματοδοτεί τζιχαντιστικές οργανώσεις. Το είπε ο Αλ Σίσι στον πρωθυπουργό προχθές. Δίνει λεφτά σε τζιχαντιστές! Αυτό λοιπόν που κάνετε είναι αντιφατικό, παράλογο, ανθελληνικό.

Και για να πάμε στον κορωναϊό, ήθελα να ρωτήσω, γιατί τόσο καιρό δεν κάνατε τεστ; Γιατί σας έπιασε σήμερα η πρεμούρα; Καλά κάνετε, αλλά γιατί δεν το κάνατε τόσο καιρό; Η πρόταση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ήταν να γίνουν τεστ για την ταχεία ανίχνευση του ιού. Και αυτά τα τεστ πρέπει να τα κάνουμε όλοι. Και η κυβέρνησή σας θα απολογηθεί γιατί δεν τα είχε προωθήσει νωρίτερα.

Θέλετε να ακούσετε την αλήθεια; Ακούστε την: Δεν έχουμε λεωφορεία, δεν έχουμε νοσοκομεία, δεν έχουμε γιατρούς, δεν έχουμε λεφτά, δεν έχουμε σχολικές αίθουσες για να κάνουν μάθημα ανά 17 παιδιά, αλλά έχουμε λεφτά για τα ΜΜΕ. Άλλα 2 εκατομμύρια δίνετε στα ΜΜΕ. Όλη μέρα θα σας λιβανίζουν! ¨Εχουμε φθάσει τα 41 εκατ. ευρώ, αν συνυπολογίσουμε τα χρήματα που δώσατε στον προηγούμενο lockdown, τη δόση που τους χαρίσατε από την άδεια και αυτά που θα δώσετε τώρα. Στις εφημερίδες όμως, στα sites, στα περιφερειακά κανάλια δεν δίνετε τίποτα. Αντίθετα έχετε βάλει το ΕΣΡ να κυνηγάει τα περιφερειακά κανάλια. Ακολουθείτε λανθασμένες πολιτικές και με αυτές θα πορευτείτε, αλλά θα κληθούμε να πληρώσουμε εμείς τα λάθη σας. Όταν θα έχουμε νεκρούς θα είναι από λάθος δικό σας. Η Θεσσαλονίκη κινδυνεύει με ολικό lockdown. Καταστρέφονται οι άνθρωποι. Τι θα κάνουν; Τι θα κάνουν οι άνθρωποι που εργάζονται στην εστίαση; Δεν έχουν δουλειά. Θα κλείσουν όλα τα μαγαζιά γιατί δεν κάνατε τα τεστ όταν έπρεπε.

Θέλετε να ακούσετε την αλήθεια; Ακούστε την: τον περασμένο Μάρτιο μας είπατε ότι δεν θα γιορτάζαμε το Πάσχα και να κάνουμε υπομονή για να γιορτάσουμε το επόμενο Πάσχα. Το καλοκαίρι μας είπατε ότι δεν θα το χαρούμε και να κάνουμε υπομονή για να χαρούμε το επόμενο καλοκαίρι. Χθες αφήσατε την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και είπατε να κάνουμε υπομονή για να γιορτάσουμε την επόμενη χρονιά την εθνική επέτειο. Σε λίγο θα μας πείτε ότι δεν θα γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα και να κάνουμε υπομονή για να γιορτάσουμε τα επόμενα. Δεν γίνεται όμως να σέρνεται έτσι αυτή η κατάσταση. Έχει να κάνει με την τακτική που ακολουθείτε.

‘Εχω καταθέσει άπειρες μελέτες ειδικών και καμμία δεν λάβατε υπ’ όψιν σας. Βασικός κανόνας είναι η διενέργεια πολλών τεστ. Το χειρότερο είναι πως αφήσατε τους τουρίστες να μπούν στην χώρα χωρίς έλεγχο. Όλο αυτό είναι ένα μπαλόνι που φουσκώνει και σε λίγο θα σκάσει. Και θα την πληρώσει ο Έλληνας ξενοδόχος, ο σερβιτόρος, ο εστιάτορας, ο ψήστης, ο ντηλιβεράς, που δεν θα εργάζονται.

Και τα ΜΜΕ θα μας λιβανίζουν. Και εμείς θα φθάσουμε στο σημείο να ακούμε και να υπακούμε, να μην σκεφτόμαστε και να μην απαιτούμε. Θα δεχόμαστε χωρίς σχόλιο τα «δεν πρέπει» και δεν θα μιλάμε ποτέ. Αυτή είναι η προσπάθεια των ΜΜΕ να υποτάξουν κάθε αντίδραση σε όσα γίνονται.

Άκουσα τον υπουργό να χαρακτηρίζει προδότες και όχι πατριώτες όσους κατέθεσαν χθες στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, ενώ σήμερα το μεσημέρι θα κάνουν πορεία οι λαθρομετανάστες, με την στήριξη του ΑΝΤΑΡΣΥΑ και της ΚΕΕΡΦΑ. Βγαίνει και ο Ευαγγελάτος και χαρακτηρίζει ανεγκέφαλους όσους έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης με αυτοκίνητα. Μπράβο! Ωραίο το λιβάνι! Μα όταν τα ΜΜΕ έχουν μπουκωθεί με 41 εκατ. ευρώ όχι μόνο λιβάνι αλλά και θυμίαμα θα σας ρίχνουν. Όταν όμως τελειώσουν τα λεφτά θα τελειώσει και η ασυλία των καναλιών.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι ήταν απαράδεκτο αυτό που έκαναν τα πολιτικά κόμματα χθες στο μνημείο του Αγνώστου ΣΤρατιώτου. Δεν έστειλαν εκπροσώπους. Μόνο η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ έστειλε. Και αυτό που μου προκαλεί κατάπληξη είναι ότι κορωναϊός υπάρχει και στην Αυστρία. Παρ’ όλα αυτά όμως ο καγκελάριος Κουρτς, η Υπουργός άμυνας, ο Δήμαρχος παρέστησαν στην παρέλαση που πραγματοποιήθηκε και κατέθεσαν στεφάνια. Έγινε πριν από λίγες ημέρες. Ορίστε, (δείχνει φωτο από αφίσα της ΚΕΕΡΦΑ) σήμερα το μεσημέρι οργανώνει πορεία η ΚΕΕΡΦΑ. θα την απαγορεύσει ο Υπουργός; Θα δώσει εντολή ο υπουργός να μην γίνει η πορεία; Όχι. Δεν θα δώσει. Είμαι βέβαιος.

Και θα σας διαβάσω, στο σημείο αυτό, αυτό που είπε ο κ. Χ. Γιανναράς: «Το κράτος έχει συνέχεια. Η φράση αυτή ηχεί και λειτουργεί σαν πολιτική προστακτική, αλλά με εκκρεμή την απάντηση στο ερώτημα: η συνέχεια του κράτους είναι η συνέχεια της εκφρασμένης βούλησης των πολιτών ή η συνέχιση της ισχύος αποφάσεων του κοινοβουλίου, υπερψηφισμένων με διαφορά ελαχίστων ψήφων; Η λογική της εμμονής στην συνέχεια του κράτους είναι απολύτως και μόνο χρηστική. Ποια εγκυρότητα έχουν διεθνείς συμφωνίες που υπογράφονται από μία οριακή πλειοψηφία κοινοβουλευτική, με πρόδηλο το ενδεχόμενο κάποια επόμενη κυβέρνηση, νόμιμα επίσης εκλεγμένη, να αρνηθεί τη συμφωνία και να την ακυρώσει; Βέβαια οι έντιμες (όχι προσχηματικές) δημοκρατίες, προσφεύγουν σε δημοψήφισμα για μείζονα θέματα».

Και κλείνω με μία ερώτηση: Κύριε Υπουργέ είναι 6 ή 12 τα ναυτικά μίλια; περιμένω απάντηση.

 

Προηγούμενο άρθροΠΑΟΚ: Παίζει τα ρέστα του!
Επόμενο άρθροΟι αριθμοί του Γρανάδα-ΠΑΟΚ