ΒΙΝΤΕΟ: Η σημερινή ομιλία του Κυριάκου Βελόπουλου στη Βουλή

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς – Πρόγραμμα “AΡΓΟΣ” και λοιπές διατάξεις Υπουργείου Εσωτερικών».

Αναφερόμενος στο ν/σ θα ήθελα να πω ότι για εμάς, για την Ελληνική Λύση οι κυνηγοί είναι οικολόγοι. Κάποιοι τους θεωρούν κακούς, αλλά πρέπει να είναι οικολόγοι, πρέπει να είναι φιλόζωοι και ίσως αυτό απαιτείται για την ισορροπία της φύσης. Ίσως η φύση να χρειάζεται τους κυνηγούς. Για εμάς είναι πολύ σημαντικότεροι όμως γιατί γνωρίζουν από όπλα. Μπορούν λοιπόν να χρησιμοποιηθούν και ως πολιτοφυλακή, όπως έχουν πολλές ευρωπαΪκές χώρες. Εμείς αντίθετα με εσάς δεν φοβόμαστε όταν ο Έλληνας είναι ενεργός πολίτης – οπλίτης. Και το λέω με καλή διάθεση, ας το δει η κυβέρνηση. Άλλωστε η ΝΔ υιοθετεί ιδέες και προτάσεις μας, ας μας ακούσει λοιπόν, όπως έκανε και με τα ΡΑΦΑΛ, που ο πρωθυπουργός μας είπε ότι τα πήρε η χώρα, αλλά δεν μας είπε ποιος του το πρότεινε.

Θα σας πω λοιπόν γιατί εμείς, ως Ελληνική Λύση, δεν πηγαίνουμε στην ΔΕΘ. Η ΔΕΘ είναι ένα εμπορικό – οικονομικό γεγονός και ρωτώ: Υπάρχει έστω μία εξαγγελία κάποιου πρωθυπουργού σε ΔΕΘ, υπάρχει κάτι που έχουν υποσχεθεί ή εξαγγείλει τα τελευταία 20 χρόνια και υλοποιήθηκε; Θα σας απαντήσω εγώ: Όχι! Θεωρώ ότι η παρουσία πολιτικών προσώπων στην ΔΕΘ είναι ύβρις. Στην ΔΕΘ μπορεί και πρέπει να πηγαίνει μόνο ο πρωθυπουργός για να κάνει τα εγκαίνια. Κανείς άλλος. Αυτό θα έκανε μια σοβαρή χώρα. Γιατί πρέπει να αμαυρωθεί η Έκθεση από πολιτικούς που ψεύδονται ασυστόλως για να υφαρπάξουν την ψήφο των Ελλήνων;

Πήγε ο πρωθυπουργός και είπε ψέματα στην Θες/νίκη. Μίλησε για γήπεδα, για παραλιακό μέτωπο, για μετρό, που έχει μόνο μία γραμμή , η οποία δεν πηγαίνει στο αεροδρόμιο. Αν μου βρείτε έστω μία χώρα στον κόσμο της οποίας το μετρό δεν εξυπηρετεί το αεροδρόμιο θα καθήσω να το συζητήσουμε. Η Θες/νίκη έχει όλους όλους 4 δρόμους και δεν έχει περιφερειακή οδό. Εκείνο όμως που ήταν δημοσιογραφικά και εθνικά απρεπές, είναι ότι δεν έγινε καμμία ερώτηση προς τον πρωθυπουργό για την Μακεδονία και την συμφωνία των Πρεσπών.

Μίλησε για οικονομικά μέτρα. Εγώ ρωτάω γιατί δεν καταργεί τον φόρο στο ψωμί και τα είδη πρώτης ανάγκη, για να καταπολεμηθεί η εξόφθαλμη ακρίβεια και να ισορροπήσει η αγορά; Κάποιος υπουργός είπε ότι αυτή η ακρίβεια θα ισχύσει για μερικούς μήνες. Ωραία! Και η κυβέρνηση που αγαπά τους Έλληνες τι κάνει για τον πολίτη;

Ο πρωθυπουργός είπε ότι τα συμφέροντα μας με την Τουρκία είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα. Είναι δυνατόν; Ευθυγραμμισμένα συμφέροντα με τον εχθρό μας που διεκδικεί Αιγαίο, Κύπρο, Κρήτη, Θράκη και όλη την Ελλάδα; Κύριε πρωθυπουργέ, η Ελλάδα ποτέ δεν ευθυγράμμισε τα συμφέροντά της με αυτά της Τουρκίας, γιατί πολύ απλά η ιδιοκτησία δεν  υπάγεται απλά σε ένα καθεστώς συμφέροντος αλλά σε ένα καθεστώς πραγματικότητας.

Είπε επίσης κάτι πολύ αφελές, για να μην το πω ύποπτο.  Είπε ο πρωθυπουργός ότι θα καταπολεμήσει την υπεραλιεία στο Αιγαίο. Και ναι, θα συμφωνήσω. Πρέπει να γίνει κάτι γι’ αυτό. Αλλά πριν προχωρήσει να στερήσει το ψωμί από τον Έλληνα ψαρά, ας ανακηρύξει αλειευτικές ζώνες ώστε να απαγορευτεί στους Τούρκους να αλιεύουν παράνομα στην δική μας θάλασσα. Σήμερα μάλιστα είχαμε και επεισόδιο στο Αιγαίο, με Τούρκο ψαρά που απείλησε να σφάξει Έλληνα ψαρά. Σας καλούμε να μην επιβάλλετε ανθελληνικές αποφάσεις.

Μίλησε για τους γεωργούς των 1.000 στρεμμάτων. Μα η παθογένεια στην χώρα μας είναι ότι όλοι οι αγρότες έχουν 10 ή 20 στρέμματα γης. Και ο πρωθυπουργός επικαλείται αυτόν που έχει τα 1.000 στρέμματα; Πόσοι είναι οι αγρότες στην Ελλάδα που έχουν 1.000 στρέμματα δικά τους; Είπε ότι θα κάνει νέες καλλιέργειες, είπε δηλ. ό,τι του λέμε εδώ και 2 χρόνια. Ας καταλάβει ότι μοναδική λύση στο πρόβλημα των γεωργών είναι ο αναδασμός.

Όσο για το γάλα και τους γαλακτοπαραγωγούς, κάποιος να ενημερώσει τον πρωθυπουργό ότι οι αθρόες ελληνοποιήσεις των γαλακτοβιομηχανιών έχουν ρημάξει την κτηνοτροφία. Κλείσετε τα σύνορα στις αθρόες εισαγωγές. Κάντε αυτό που έκανε η Γερμανία με την Ολλανδία. Οι Γερμανοί έκαναν συνεχείς ελέγχους στα γαλακτοκομικά προϊόντα από την Ολλανδία και έτσι κατέρρευσε η τακτική των Ολλανδών, γιατί εν τω μεταξύ βρέθηκαν κατά τους ελέγχους επικίνδυνες ουσίες στα προϊόντα.

Αναφορικά με τις μικρές επιχειρήσεις με κύκλο εργασιών έως 2 εκατ. ευρώ και έως 10 εργαζόμενους, η κυβέρνηση θα έπρεπε να τις ενισχύσει. Αντί γι’ αυτό όμως ενισχύει τις μεγάλες, που έχουν μετατραπεί σε αδηφάγα τέρατα και έχουν κατασπαράξει τον κρατικό κορβανά. Η μικρές επιχειρήσεις είναι η σπονδυλική στήλη της Ελλάδας! Είπε ακόμα ο πρωθυπουργός ότι θα δώσει 1.200 ευρώ το μήνα σε νέους εργαζόμενους και όλοι χαρήκαμε και χειροκροτήσαμε. Μετά όμως μάθαμε ότι αυτό θα είναι μόνο για 6 μήνες και τελικά ότι τα 1.200 θα είναι για όλο το εξάμηνο, όχι για τον μήνα! Είναι το εξευτελιστικό αυτό το θέμα ώστε δεν αξίζει καμμία αναφορά. Θέλετε να κάνετε κάτι πραγματικά καλό; Καταργήστε το τέλος επιτηδεύματος, που είναι ένας άδικος φόρος. Καταργήστε τον ΕΝΦΙΑ!

Όταν όμως ο πρωθυπουργός αποκαλεί την Θες/νίκη πόλη του Βαρδάρη και δεν αντιλαμβάνεται ότι χρησιμοποιεί μια ξένη έκφραση που δεν αφορά την ιστορία της Θες/νίκης και της Μακεδονίας, τότε η Μακεδονία δεν θα έχει ούτε καλή πορεία ούτε καλό τέλος.

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε στην ΔΕΘ για την Θες/νίκη ογκολογικό κέντρο, δικαστικό μέγαρο, σύνδεση Καλοχωρίου – Μηχανιώνας, μετρό (εκ νέου), γήπεδο για τον ΠΑΟΚ (εκ νέου), γήπεδο για τον ΑΡΗ κλπ. Δεν μας είπε όμως πού θα βρει τα χρήματα για να τα κάνει αυτά. Όμως το άκρον άωτον της πολιτικής υποκρισίας του πρωθυπουργού είναι πως ανέφερε ότι κυβερνά ο ίδιος 2 χρόνια. Εγώ ξέρω ότι η οικογένεια Μητσοτάκη κυβερνά τη χώρα 40 χρόνια. Ο ίδιος μάλιστα ήταν υπουργός πολλά χρόνια. Μόλις, δε, η ΝΔ φαίνεται να καταρρέει έρχεται μια δημοσκόπηση από «ανεξάρτητες» εταιρείες και τακτοποιεί την κατάσταση. Είναι αλήθεια ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έλαβε με ανάθεση από τη ΝΔ 300.000 ευρώ;;; Βγήκε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, δεν τα πήγε καλά, άσχετα με το τι λένε οι άλλοι, και αμέσως μετά βγαίνει μια δημοσκόπηση και παρουσιάζει τη ΝΔ μπροστά κατά 30%. Κύριε πρωθυπουργέ, εκείνος που είναι τεράστιος αποδεικνύεται στα έργα. Μας είπε ο πρωθυπουργός ότι θα δώσει τα πάντα. Αυτή είναι η λογική του Μαυρογιαλούρου.

Αλλά όταν ο πρωθυπουργός ανακατεύει τις γαλοπούλες με τις εκλογές, τότε έχουμε πρόβλημα. Γιατί αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν πλέον αετοί πολιτικοί αρχηγοί. Εμείς ως Ελληνική Λύση απευθυνόμαστε στο 55% του λαού που είναι συνένοχο για τα συνεχή εγκλήματα των κομμάτων, με την αποχή του από την ψηφοφορία. Τους ζητάμε να δώσουν μία ημέρα από τη ζωή τους. Να πάνε να ψηφίσουν και εμείς θα τους δώσουμε χιλιάδες μέρες χαράς και επιτυχίες.

Και επειδή ενδιαφέρεται η κυβέρνηση για την υγεία των πολιτών θα σας διαβάσω το εξής: Έλληνας νευροχειρουργός, ο Ευρυβιάδης Μπαϊραμίδης, που έχει σώσει εκατοντάδες ανθρώπους -ήταν εκείνος που έκανε την πρώτην by pass εγχείρηση εγκεφάλου σε ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο- έχει τεθεί σε αναστολή λόγω της άρνησής του να εμβολιαστεί. Λέει λοιπόν ο ίδιος: «Όπου υπάρχει απολυτότητα υποχωρεί η επιστημονικότητα. Στην Ιατρική τίποτα δεν είναι απόλυτο. Αμφιβάλλων για την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού γιατί διακρίνω εμμονή σε απόλυτο βαθμό. Την στιγμή που καταγράφουμε σοβαρές παρενέργειες, κάποιες φορές και μοιραίες, χωρίς σοβαρή καταγραφή παρενεργειών ποτέ δεν θα μάθουμε την επιστημονική αλήθεια». Μην υποχρεώνετε τους πολίτες να κάνουν ένα εμβόλιο το οποίο φοβούνται. Η υποχρεωτική δημοκρατία είναι δικτατορία.

Για να μην μεταδοθεί ο ιός απαγορεύετε: παρελάσεις σε εθνικές επετείους, λιτανείες, εκκλησιασμό των πιστών, διαδηλώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, τέλεση των παραδόσεών μας. Αλλά ταυτόχρονα επιτρέπετε: να γίνουν φεστιβάλ των διάφορων ψευτοαριστερών, να γίνουν πορείες, να περιοδεύσει η Αμάλ στην χώρα, να γίνει το ράλι Ακρόπολις, να γίνουν παρελάσεις για το Gay Pride. Αυτό δεν είναι κυβέρνηση δημοκρατική. Είναι απολυταρχικό καθεστώς.

Είδαμε την επιλεκτική αναφορά του πρωθυπουργού στην Σουηδία, για τον τομέα της υγείας. Μας έφερε ο κ. Μητσοτάκης την Σουηδία ως παράδειγμα αριστερής χώρας όπου συνεργάζεται ο ιδιωτικός με τον δημόσιο τομέα στην υγεία. Εγώ θα συμφωνήσω. Γιατί όμως δεν ακολουθήσε το παράδειγμα της Σουηδίας και για τα lockdown;

Επιτρέπετε να κάνουν μπίζνες οι φίλοι σας με ζεστό χρήμα από το αίμα του Ελληνικού λαού. 10 ευρώ στοιχίζει το κάθε rapid test, επί 3 εκατ. εργαζόμενοι, επί 2 φορές την εβδομάδα, αυτό μας κάνει 60 εκατ. ευρώ έσοδα την εβδομάδα για τους κολλητούς και τους φίλους σας για αμφιβόλου ποιότητα rapid tests. Αν αυτά τα 60 εκατ. την εβδομάδα τα πολλαπλασιάσουμε επί 4 φορές το μήνα τότε έχουμε έσοδα 240 εκατ. ευρώ το μήνα, δηλ. σε 5 μήνες έχουμε έσοδα 1,2 δις. ευρώ. Μα γιατί αυτά τα χρήματα να μην τα δώσετε στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, ή στον αγρότη, αλλά τα δίνετε στους κολλητούς σας; Κάντε δωρεάν τα τεστ για όλους τους Έλληνες. Μην τους τιμωρείτε επειδή φοβούνται το εμβόλιο. Σταματήστε επίσης την παραπληροφόρηση. Η Ελληνική Λύση δεν ήταν ποτέ κατά των εμβολίων. Αντίθετα σας καλούμε να ψάξετε να δείτε ποιοι από τους βουλευτές σας έχουν κάνει το εμβόλιο. Επίσης, κάντε τεστ αντισωμάτων για όλους τους Έλληνες, για να δούμε ποιοι χρειάζεται να κάνουν εμβόλια.

Θέλετε λύση στο πρόβλημα; καταργήστε το ακαταδίωκτο για υπουργούς και γιατρούς, καταργήστε το ακαταδίωκτο για τράπεζες και τραπεζίτες, κάντε διαγραφή χρεών.

Η Παιδεία είναι ο ακρογωνιαίος λίθος μας. Για εσάς οι όροι Έθνος, Λαός, Φύλο, ακόμα και ο όρος Άνθρωπος είναι φανταστικές κατασκευές. Για εμάς στην Ελληνική Λύση η υπεράσπιση της παραδοσιακής λειτουργίας της οικογένειας, του σχολείου της κοινωνίας αποτελεί στρατηγικό κομμάτι της επιβίωσης της χώρας. Πολεμάτε την ελληνοκεντρική παιδεία. Αποσιωπάτε ο ρόλος της χώρας. Η Βυζαντινή ιστορία εξοβελίστηκε από τα βιβλία μεθοδικά, μην τυχόν και ο Έλληνες θυμηθούν ότι κάποτε ήταν παγκόσμια δύναμη και σκεφτούν να αλλάξουν τα πράγματα.

Μαθαίνετε στα παιδιά μας ανορθόδοξα πράγματα. Θα σας διαβάσω ένα κείμενο από το βιβλίο νεοελληνικής γλώσσας της τρίτης δημοτικού με τίτλο «Η Κοινωνία Αλλάζει». Το καταθέτω και στα πράκτικά. «….Πριν από 10 χρόνια η Ελλάδα έδινε την εντύπωση ενός ενιαίου ομογενούς κράτους….. Έθεσε επιτακτικά το ζήτημα της συνύπαρξης διαφορετικών εθνοπολιτισμικών ομάδων και όχι την ομοιογένεια…. Στην Ελλάδα παραμένει εν πολλοίς απαγορευμένο για έναν άντρα ή ένα αγόρι να αναπτύξει την θηλυκή πλευρά του….Αρκετές φορές οι γονείς εκφράζουν ανησυχία ότι ο γιός τους προτιμά να παίζει με κούκλες, ενώ έχουν λιγότερο άγχος για τις κόρες τους…. Και εκεί φαίνεται η καταπίεση που δέχονται τα αγόρια….». Δικό σας βιβλίο είναι. Της ΝΔ. Αυτά τα βιβλία της ΝΔ να τα χαίρεστε!

Έχετε λατρεία με τους επίλλυδες. Τους αλλοδαπούς. Οι κυβερνήσεις αδιαφορούν για τη σίτιση των Ελλήνων μαθητών. Ο Ευρωπαίος επίτροπος μάλιστα (και καταθέτω στα πρακτικά και αυτά τα έγγραφα) είπε ότι μένουν αναξιοποίηση κονδύλια στην ΕΕ που προορίζονται για την σίτιση των Ελλήνων μαθητών, γιατί η κυβέρνηση αδιαφορεί, και έτσι τα Ελληνόπουλα μένουν νηστικά αντί να έχουν μια υγιή σίτιση.

Κύριοι, μετά από μερικά χρόνια θα σας βλέπει η ντροπή και θα ντρέπεται. Χάσατε την εθνική γραμμή σας, την ιδελολογική πυξίδα σας, την διαπαιδαγώγηση. Έχετε χάσει τη μπάλα. Να προσέχετε να μην χάσουμε και την πατρίδα.

Θα κλείσω με αυτό που είχε πει ο Παπαδιαμάντης για την πολιτική: «Η αργία εγέννησε την πενίαν, η πενία έτεκεν την πείναν, η πείνα παρήγατε την΄ορεξιν, η όρεξις εγέννησε την αυθαιρεσίαν, η αυθαιρεσία εγέννησε την πολιτικήν. Ιδού η αυθεντική καταγωγή του τέρατος τούτου». Ιδού η αυθεντική καταγωγή της κακής πολιτικής που ασκείτε.

ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζετε συγκυβέρνηση. Ο Καρανίκας χαϊδεύει τη ΝΔ. Η ΝΔ χαϊδεύει τον Καρανίκα. Υπουργός σας (δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ) χαϊδεύετε από υπουργό της ΝΔ. Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ λέει για συνεννόηση. Έρχεστε με την άμβλυνση απόψεων να επιβεβαιώστε αυό που είπε ο πρωθυπο9υργός, ότι μόνο τα δύο πρώτα κόμματα μπορούν να κυβερνήσουν. Κάθε φορά που έρχεται ο πρωθυπουργός  έχετε συζητήσεις. Εγώ δεν ενημερώθηκα ποτέ από τον πρωθυπουργό. Όλα αυτά οδηγούν στην συγκυβέρνηση. Αν δεν είναι έτσι, πείτε μου γιατί έχετε ψηφίσει μέχρι σήμερα το 60% των νομοσχεδίων; Κάθε ψήφος στην κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι και ένας υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ στην συγκυβέρνηση.

Θέλουμε μία 4ετία. Την Κυριακή των εκλογών σας ζητάμε να μας δώσετε μια ημέρα από την ζωή σας και θα σας δώσουμε χιλιάδες μέρες χαράς και επιτυχίες. Γιατί για εμάς είναι πρώτα η Ελλάδα και πρώτα οι Έλληνες.

Προηγούμενο άρθροΈρχεται μίνι lockdown για Καβάλα, Ημαθία, Πιερία και Πέλλα
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πυρκαγιά σε ξηρά χόρτα και απορρίμματα στην περιοχή του Αλλατίνη