ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑ : Μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής: «Ολοκληρωμένη θαλάσσια πολιτική στον νησιωτικό χώρο, διατάξεις για συμμόρφωση με υποχρεώσεις διεθνούς ναυσιπλοΐας και την αναβάθμιση Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ειδικές ρυθμίσεις για την ψηφιοποίηση και εν γένει ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής ναυτιλίας στη μετά-COVID εποχή».

Θα ξεκινήσω λέγοντας ότι σημερα είναι μια σημαντική μέρα. Σαν σήμερα οι Ναζί κυνηγούσαν έναν λαό κατατρεγμένο. τους Εβραίους. Να θυμηθούμε ότι στο Ελληνικό κοινοβούλιο εν χωρούν Ναζί. Πρέπει να είμαστε όλοι απέναντι σε όποιο ναζιστικό μόρφωμα σε όποιο φασιστικό μορφωμα. Και θα έπρεπε να τιμάμε αυτή την ημέρα γιατί είναι σημαντική. Και η Ελλάδα υπέστη παρόμοια διαδικασία διωγμού και αναφέρομαι στου Πόντιους, στους Μικρασιάτες, στους κατοίκους της ανατολικής Ρωμυλίας. Και το κράτος δεν έκανε ποτέ τίποτα για να μεταλαμπαδεύσει το μήνυμα αυτών των σφαγών σε όλη την παγκόσμια ιστορία.

Φέρατε ένα επιπόλαιο ν/σ και αν δεν έχουμε εκλογές έως τον Ιούλιο θα φέρετε και άλλο. Αυτό είναι το πρόβλημα με κάθε κυβέρνηση. Κάθε μήνα φέρνετε και από ένα ν/σ, το οποίο θα διορθώσει το προηγούμενο, που είχατε εκπονήσει εσείς και τον επόμενο μήνα θα φέρετε άλλο για να διορθώσει το προηγούμενο.

Το ν/σ αυτό έχει τίτλο «Ολοκληρωμένη Θαλάσσια Πολιτική». Ωραίος τίτλος! Μιλάτε όμως για νησιωτική πολιτική και δεν έχετε ορίσει αλιευτικές ζώνες. Και έως το τέλος του Μαρτίου πρέπει να τις ορίσουμε, γιατί από τον Μάρτιο και μετά θα πληρώνουμε πρόστιμο στην ΕΕ και θα βλέπουμε τον Ισπανό, τον Ιταλό, τον Τούρκο, τον Αλγερινό ψαρά να αλιεύει στο Αιγαίο. Όλο αυτό είναι μια απρονοησία του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΙΝΑΛ, του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και το πρόστιμο θα το πληρώσει ο ελληνικός λαός. Μόνο η Τουρκία έχει 68 εκατ. τζίρο ανά έτος από τα ψάρια που αλιεύει στο Αιγαίο. Αυτά είναι κλεμμένα λεφτά από τους ψαράδες μας. Το ίδιο λάθος κάνατε και με την μειωμένη επήρεια στο Ιόνιο. Και τώρα την κόκκινη γαρίδα θα την παίρνουν οι φίλοι σας οι Ιταλοι, που πάντα ήταν εχθροί της Ελλάδα, εδώ και αιώνες. Πώς μιλάτε για εθνική στρατηγική χωρίς να έχετε ορίσει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη; Τι Υπουργείο Ναυτιλίας είστε; Επίσης, είναι ανόητο να ανήκουν τα ψάρια στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. ΤΑ ψάρια είναι δική σας δουλειά! Δεν υπάρχει καμμία μέριμνα την Ερεικούσα, τα Διαπόντια Νησιά, τα οποία είναι πολύ πλούσια σε αποθέματα πετρελαίου. Και αυτό δεν το λέω εγώ. Το λένε καθηγητές γεωπολιτικής. Γι’ αυτό τον λόγο οι Ιταλοί πίεζαν να αφήσετε τα Διαπόντια νησιά έξω από τη συμφωνία για την ΑΟΖ. Αντίθετα βλέπω εδώ ότι θα διαθέσουμε 2,4 εκατ. ευρώ για τις περιπολίες κατά των παγετών στον Ατλαντικό! Ο Χριστός και η Παναγία! Και μην μου πείτε ότι δεσμεύεστε από διεθνείς συμβάσεις, γιατί μπορείτε να επικαλεστείτε ότι είμαστε μια χώρα πτωχευμένη και να τα δώσουμε αυτά τα χρήματα στον Έλληνα που πεινάει.

Φτιάξατε ένα παρασιτικό κράτος. Βλέπω εδώ απόφαση: οι υπάλληλοι του Ελληνικού Κέντρου Διαστήματος θα πάρουν υπερωρίες για το 2021! Έχουμε Κέντρο Διαστήματος; Έχουμε πλατφόρμα από την οποία εκτοξεύουμε πυραύλους και διαστημόπλοια; είναι γλαφυρά όλα αυτά, που αν ψάξει κανείς στην ΔΙΑΥΓΕΙΑ θα τα βρεί. και ρωτώ και πάλι: είμαστε εμείς σοβαρό κράτος; Έχουμε Κέντρο Διαστήματος;

Την Παρασκευή στη 1 το μεσημέρι θα είμαι στο φυλάκιο στην Ορεστειάδα, γιατί εκεί πάτε να κάνετε ένα εθνικό έγκλημα. Πάτε και στήνετε hot spot στα σύνορα με την Τουρκία, στις πλάτες του Ελληνικού στρατού! Θα φέρετε εκεί 2.000 – 3.000 ανθρώπους, που δεν ξέρετε ποιοι είναι, γιατί δεν έχουν έγγραφα, δεν έχουν διαβατήρια. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα! Και εγώ θα είμαι εκεί, για να διαμαρτυρηθώ μαζί με τους πολίτες.

Εσείς οι πατριώτες της ΝΔ που είχατε πάει στα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία, ήταν εκεί και οι «μακεδονομάχοι», αναρωτιέμαι αν μάθατε τι είπε χθες ο προεδρος των Σκοπίων. είπε λοιπον σε συνέντευξη: «Έχουμε ανθρώπους που δηλώνουν Μακεδόνες στην Ελλάδα. Δεν θα τους αφήσουμε έτσι, Θα τους προστατεύσουμε». Αυτό το προκάλεσε η Συμφωνία των Πρεσπών και εσείς δεν έχετε κάνει ουτε μια διαμαρτυρία, ουτε ένα διάβημα γι’ αυτό. Τίποτα! Αυτή η δήλωση όμως είναι ποινικό αδίκημα. Είναι κατάφωρη παραβίαση της Συμφωνίας και δεν το καταγγείλατε. Λέει ο πρόεδρος των Σκοπίων ότι υπάρχουν δηλωμένοι Μακεδόνες στην Ελλάδα, κάνει λόγο για επεκτατισμό ο ψιλικατζής των Σκοπίων, ενός κρατιδίου στο οποίο υπάρχουν 200.000 Έλληνες και οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν γι’ αυτούς ποτέ τίποτα για να τους προστατεύσουν! Πού είναι τώρα οι Μακεδονομάχοι; Αλλά οι κυρώσεις περνούν έτσι. Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ σας στηρίζει στις επιλογές που κάνετε. Χθες ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι ακόμα και αν υπογράψετε μια συμφωνία για τον ακρωτηριασμό του Αιγαίου θα σας στηρίξει. Γιατί το μόνο στο οποίο διαφέρετε από τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το θέμα του Κουφοντίνα. Στα μείζονος σημασίας ζητήματα οι απόψεις σας συμπίπτουν. Η όποια διαφωνία εκφράζετε είναι για «ξεκάρφωμα».

Μπήκαν κάτι τύποι σε μία εκκλησία και έγραψαν συνθήματα. Είναι μία αναρχική ομάδα που έγραψε σε ιστοσελίδα του αντεξουσιαστικού χώρου το εξής: «Επιλέξαμε να αφήσουμε το σύμβολο της ελευθερίας σε ένα χώρο απόλυτης υποταγής, θέλοντας να στείλουμε ένα μήνυμα στο παπαδαριό, ότι δεν ξεχνάμε τα εγκλήματα που διαπράττουν». Κάθε μέρα εκκλησίες βεβηλώνονται και αναρωτιέμαι γιατί δεν βγήκε ένας να πει κάτι για την βεβήλωση των ναών.

Πάμε και στα ελληνοτουρκικά. Κυρίες και κύριοι λαμβάνουν χώρα κοσμογονικές αλλαγές παγκοσμίως και εμείς απουσιάζουμε από όλες τις εξελίξεις. Πριν από 1,5 χρόνο φωνάζαμε για την Γαλλία για την ανάγκη να υπογράψουμε συμφωνία στρατιωτικής συνεργασίας αλλά και για τις σχέσεις με την Αίγυπτο. Πριν λίγες μέρες, λοιπόν, βγήκε ο αρχηγός του στρατού της Ινδίας και είπε: «Ο Ερντογάν κάνει πολιτισμικό πόλεμο. Στέλνει λαθρομετανάστες για να αλώσει την Ευρώπη». Εγώ πριν από ενάμιση μήνα είχα μιλήσει σε Έλληνα υπουργό και του είχα πει ότι πρέπει η κυβέρνηση να φέρει τους Ινδούς στην χώρα. Φέρτε το Ινδικό πολεμικό ναυτικό στο Αιγαίο. Το Πακιστάν έχει πολεμικά πλοία του νότια του Καστελλόριζου. Διώξτε τους Πακιστανούς που έχουν έρθει στην Ελλάδα χωρις χαρτιά. Είναι φίλοι των Τούρκων. Εχω καταθέσει στοιχεία στον υπουργό. Πρέπει να καλέσετε τον Ινδό υπουργό εξωτερικών χθες, σήμερα, να επισκεφθεί την Ελλάδα. Η Ινδία και το Πακιστάν έχουν διένεξη για το Κασμίρ, το Πακιστάν είναι φίλη χώρα της Τουρκίας, άρα η Ινδία μπορεί να είναι εν δυνάμει φίλη χώρα της Ελλάδας .

Επίσης, βρείτε τρόπο να μην χάσουμε το Ισραήλ. Είναι χώρα που αποτελεί σημείο σταθερότητας στην περιοχή. Υπάρχουν φήμες για τον αγωγό East Med, έναν ακριβό αγωγό. Να μην επιτρέψουμε να περάσει από την Τουρκία, γιατί τότε η Τουρκία θα γίνει ενεργειακός κόμβος. Και προ πάντων να μην χάσουμε το Ισραήλ γιατί είναι μια ισχυρή χώρα.

Τα εθνικά θέματα απαιτούν να βλέπουμε την ουσία, σε ό,τι αφορά τις σχέσεις μας με την Τουρκία. Η αδιάλλακτη στάση, πολλές φορές ευνοεί τον αδιάλλακτο. Αν κάνουμε υποχώρηση σε θέματα ουσίας θα χάσουμε ό,τι κερδήθηκε με αίμα. Και ό,τι κερδήθηκε με αίμα το ξαναπαίρνεις μόνο με αίμα. Το Αιγαίο, τη Θράκη, το Καστελλόριζο, τα Δωδεκάνησα, η Κύπρος κερδήθηκαν με αίμα. Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα στην ιστορία. Το 2004 η Κύπρος είπε όχι στο σχέδιο Άναν. Τότε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, και όλοι ήσασταν υπέρ του σχεδίου Άναν και ο Τάσος Παπαδόπουλος είπε όχι σε αυτό το σχέδιο. Και τι έγινε; Τελικά η Κύπρος, που επειδή καταψήφισε το σχέδιο Άναν είχε θεωρηθεί αδιάλλακτη και κακή, έγινε χώρα μέλος της ΕΕ. Τα «όχι» που λες πολλές φορές ως χώρα είναι κέρδος στα εθνικά θέματα. Και η Ελλάδα αυτό χρειάζεται. Χρειάζεται τα μεγάλα «όχι». Γιατί τα μεγάλα «ναι» οδηγούν σε συναινέσεις. Και εμείς γίναμε μεγάλοι με τα μεγάλα «όχι». Γι’ αυτό η Ελληνική Λύση ζητά μια τετραετία από τους Έλληνες, για να πει τα μεγάλα «όχι» που θα κάνουν τον θρίαμβο της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι δεν θέλουν φιλία. Ποτέ δεν την ήθελαν. Γύρω από τα σύνορά τους, όπου δεν μπορούν να επιβληθούν δια του λόγου επιβάλλονται δια της βίας. Δεν πρέπει να νομίζουμε ότι οι Τούρκοι είναι φιλήσυχο κράτος. Οι διερευνητικές επαφές, όταν επικρέμεται ένα casus belli από την άλλη πλευρά, είναι εθνική υπαναχώρηση και φοβικό σύνδρομο. Η κυβέρνηση επιμένει στο διάλογο. Όλοι τον θέλουμε τον διάλογο, αλλά χθες ο Τσαβούσογλου έκανε πάλι λόγο για casus belli. Τι σόι διάλογο θα κάνουμε με το πιστόλι στον κρόταφο; Θα κάνουμε το χατήρι της Τουρκίας να γίνει φινλανδοποίηση της χώρας μας υπέρ της Τουρκίας; Για ποιο λόγο κάναμε τα 12 ν.μ. διμερές ζήτημα ενώ είναι μονομερές δικαίωμά μας; Όταν ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι το μόνο θέμα που μπορεί να συζητηθεί με την Τουρκία είναι οι θαλάσσιες ζώνες οι βουλευτές της ΝΔ είστε ικανοποιημένοι; Μα οι θαλάσσιες ζώνες είναι ένα διεθνές δικαίωμα. Το μόνο για το οποίο μπορεί να γίνει διάλογος είναι η υφαλοκρηπίδα. Πώς πάτε σε διερευνητικές, όταν υπάρχει το τουρκο-λιβυκό σύμφωνο, το οποίο νομιμοποιεί τη «γαλάζια πατρίδα» και το casus belli και όλα όσα ανατρέπουν τη σταθερότητα στην περιοχή; Γιατί πρέπει να πάμε σε διάλογο τώρα; Όταν οι τούρκοι λένε ότι σύμφωνα με την συνθήκη του Μοντρέ, η Αλεξανδρούπολη έχει αποστρατιωτικοποιημένο στάτους! Είναι δυνατόν; Θα αποστρατιωτικοποιήσουμε την Αλεξανδρούπολη;

Οι Τούρκοι ζητούν 10 για να πάρουν τα 5. Και καλά κάνουν. Το θέμα είναι εμείς τι κάνουμε; Εσείς επενδύετε στους Γερμανούς. Θεωρείτε ότι είναι φίλοι σας οι Γερμανοί, οι οποίοι ήταν πάντα εχθροί των Ελλήνων. Πάντα! Εδώ και 180 χρόνια οι Γερμανοί ήταν με τους Τούρκους. Πείτε μου μια ιστορική στιγμή, που η Γερμανία ετάχθη υπέρ των Ελλήνων και των Ελληνικών θέσεων. Γράφει σε δημοσίευμά της η FAZ: «οι ελληνικές θέσεις είναι μαξιμαλιστικές». Δηλαδή συμπίπτει η γερμανική άποψη με την τουρκική. Την ίδια ώρα η Ισπανία στα ναυπηγεία της κατασκευάζει για τους Τούρκους αεροπλανοφόρο για τους Τούρκους. Η Ισπανία! Η οποία πριν 10 χρόνια, όταν τα ισπανικά ναυπηγεία κινδύνευαν με χρεωκοπία και θα οδηγούσαν σε χρεωκοπία όλη τη χώρα, ζήτησε από την ΕΕ βοήθεια και επειδή έπρεπε να υπάρχει ομοφωνία, η πτωχή πλην τίμια Ελλάς είπε ότι πρέπει να τους σώσουμε. Και τώρα οι Ισπανοί φτιάχνουν το αεροπλανοφόρο των Τούρκων. Πού είναι η μέριμνα της ελληνικής ηγεσίας, να θέσει όρους και δεσμεύσεις για να βοηθηθεί η Ελλάδα;

Η Γερμανία χρωστά αποζημιώσεις σε εμάς. Χρωστά κλεμμένες αρχαιότητες. Και τι έκανε η Γερμανία; Επέβαλε στην Ελλάδα 10 χρόνια μνημόνιο, μας μετέτρεψε σε hot spot, έβαλε εμπόδια στην ελληνο-γαλλική συμφωνία και ο πρωθυπουργός έκανε πίσω, αδιαφόρησε για την εισβολή του Oruc Reis στο Αιγαίο, προστατεύει τους Τούρκους από τις κυρώσεις. Και τώρα το τελευταίο όπλο της χώρας, που είναι πυρηνικό όπλο κυριολεκτικά, και είναι οι κυρώσεις, έρχεται η κυβέρνηση και το αφοπλίζει με τις διερευνητικές. Αυτό είναι εθνικό έγκλημα. Και λέει ο υπ. εξ. της Γερμανίας ο ΧάΪκο Μάαας ότι οι ενδείξεις από τις διερευνητικές είναι θετικές και ότι οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας μπαίνουν στο ψυγείο. Αυτά είναι απίστευτα λάθη που τραυματίζουν το αραγές μέτωπο που πρέπει να έχουμε ως Έλληνες. Έχουμε επίσης την έκθεση του γερμανικού Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων, στο οποίο πολλές φορές ήταν καλεσμένος ο πρωθυπουργός, η οποία λέει: «Η ΕΕ να σταματήσει να παίρνει το μέρος της Ελλάδας και της Κύπρου». Όταν λοιπόν η έκθεση αυτή λέει ότι έχουμε άδικο, πείτε μου εσείς ποιοι Γερμανοί είναι φίλοι μας; Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός πηγαίνει σε μία μάζωξη στο συμβούλιο που καθορίζει την εξωτερική πολιτική της Γερμανίας, πάει με την λογική του ηττημένου. Πάει για να δώσει και όχι για να πάρει.

Και στέλνετε στις διερευνητικές επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας τον κ. Αποστολίδη! Θα σας δώσω ένα δείγμα γραφής αυτού του κυρίου, ο οποίος ήταν γραμματέας στην ελληνική πρεσβεία στην Κύπρο, όταν έγινε η εισβολή. Έλεγε λοιπόν προς το ΕΛΙΑΜΕΠ ότι «το ’74 τουρκική δύναμη αποβιβάστηκε στο νησί»! Αυτό το λέει ο κ. Αποστολίδης. Αυτός που στείλαμε για να υπερασπιστεί τα νησιά και την ΑΟΖ μας. Είναι σαν να στέλνετε τον Εφιάλτη στις Θερμοπύλες. Στις Θερμοπύλες κύριοι δεν στέλνουν Εφιάλτες, στέλνουν Λεωνίδες για να τις υπερασπιστούν! Πάτε σε ένα στημένο παιχνίδι για να παίξετε την Ελλάδα κορώνα γράμματα.

Δεν μας ενδιαφέρει τι γίνεται στη ΝΔ. Σκοτωθείτε, αλληλοσφαχτείτε, κάντε ό,τι θέλετε μεταξύ σας. Αλλά αναρωτιέμαι γιατί αυτοίοι ψευτοπατριώτες που πήγαιναν στα συλλαλητήρια δεν υπογράφουν σήμερα για να γίνει η εξεταστική για τη Μακεδονία. Ιδιαίτερα τώρα, μετά τις δηλώσεις του προέδρου των Σκοπίων. Αλλά, πρώτα φροντίσατε να αλιεύσετε τις ψήφους των Ελλήνων και τώρα φροντίζετε να χαμηλώστε το φως του Ελληνισμού. Το να χωλαίνουμε στη ζωή μας ως Έλληνες δεν είναι επιλογή. Όχι μετα χαρίσματα που διαθέτει η φυλή μας. Απευθύνομαι στους Νεοδημοκράτες. ΄Εχουμε μεγάλη ευθύνη για τις γενιές που έρχονται. Έλληνες ψηλά το κεφάλι να ξαναπάρουμε την Ελλάδα στα χέρια μας με την πολιτική που αξίζει στους Έλληνες.

Πάμε τώρα και στα λάθη που έχετε κάνει σχετικά με τον κορωναϊό. Ο ιός υπάρχει, όμως έχετε πει πολλά ψέμματα και θα σας τα παρουσιάσω με στοιχεία. ΄Εχω εδώ δημοσίευμα της LE MONDE, που λέει ότι τα εμβόλια της PFIZER για τους πολίτες ήταν διαφορετικά από αυτά που χρησιμοποιούσαν για τις δοκιμές. Και δημοσιεύει διαρεύσαντα EMAILS του ΕυρωπαΊκού Οργανισμού Φαρμάκων. Μας λέγατε ότι με τα εμβόλια θα λύσουμε το πρόβλημα και τελικά η ASTRA ZENECA λέει ότι η αποτελεσματικότητα του εμβολίου της είναι της τάξεως του 8%. Το ΒLOOMBERG σε δημοσίευμά τους λέει ότι τα εμβόλιο δεν δείχνουν μείωση του αριθμού των θανάτων. Τα εμβόλια της MERC δεν επιτυγχάνουν τελικά ανοσία κατά του ιού. Ο αναπληρωτής επικεφαλής των Βρετανικών Υγειονομικών Υπηρεσιών αναφέρει ότι δεν γνωρίζουμε ακόμα τον αντίκτυπο του εμβολίου ως προς τη μετάδοση του ιού και ότι ακόμα και αν κάποιος κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου μπορεί να μεταφέρει τον ιό σε κάποιον άλλον. Η Σουηδία στρέφεται κατά της PFIZER γιατί η εταιρεία έκλεψε στις δόσεις του εμβολίου και αναστέλλει τις πληρωμές. Εσέις θα στείλετε αγωγή και εξώδικο στην PFIZER ή κάποιοι θα πάρουν χρήμα από την εταιρεία και θα το βάλουν στην τσέπη; Τα λεφτά που πήρε η PFIZER είναι κλεμμένα. Τα πήραν πονηρά. Φέρτε τα λεφτά από την PFIZER αν ισχύει αυτό που λέει ο παγκόσμιος οργανισμός υγείας και κάντε αγωγές στην εταιρεία. Σας φώναζα να βάλτε ρήτρες για ποινική και αστική ευθύνη και τελικά η ΕΕ δεν έχει βάλει ρήτρες ούτε για εγγυήσεις ούτε για αποζημίωσεις. Όλες οι χώρες αγοράζουν εμβόλια από άλλους. Εμείς γιατί δεν το κάνουμε; Γιατί πρέπει να πάρουμε μόνο από την PFIZER; Γιατί δεν παίρνουμε το Sputnik; Από τον Οκτώβριο φωνάζαμε ότι υπάρχει φάρμακο. Δίναμε στοιχεία γι’ αυτό. Και τελικά υπάρχει η Κολχικίνη, που είναι γνωστό φάρμακο, φθηνό και αποτελεσματικό. Χορηγήθηκε σε ασθενείς με κορωναΪό και τελικά παρατηρήθηκε μείωση της θνητότητας κατά 44%, μείωση της ανάγκης για νοσηλεία κατά 25% και μείωση της ανάγκης για διασωλήνωση κατά 50%. Η μελέτη έγινε από την καναδική COLCORONA και συμμετείχε και η χώρα μας. Και ο πρωθυπουργός αντί να στηρίξει το πρότζεκτ οπου συμμετείχε η Ελλάδα στήριξε το εμβόλιο. Την ίδια ώρα η Ινδία διανέμει φάρμακο που είναι ένα κιτ ψευδαργύρου, δοξυκυκλίνης και IVERMECTIN προς 2,6 ευρώ το άτομο. Και εσείς βαφτίζετε «ψεκασμένους» όλους έλεγαν ότι υπάρχει φάρμακο. Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Ιατρικού Συλλόγου βγαίνει και λέει ότι τα ΜΜΜ είναι το κύριο σημείο μετάδοσης του ιού και εδώ ο πρωθυπουργός μας έλεγε ότι έχει μελέτες που λένε ότι ο ιός δεν μεταδίδεται στα ΜΜΜ. Και με τις μάσκες το ίδιο έγινε. Η Γαλλία ακυρώνει τις υφασμάτινες μάσκες γιατί συμβάλλουν στην μετάλλαξη του ιού. Και αναρωτιέμαι είστε βέβαιοι ότι το εμβόλιο θα μας σώσει; Γιατί στο γηροκομείο στο Μαρούσι μολύνθηκαν 40 ηλικιωμένοι, που είχαν κάνει και τις 2 δόσεις του εμβολίου. Και αν το εμβόλιο είναι πανάκεια γιατί ο πρωθυπουργός φοράει μάσκα; Αφού έχει κάνει και τις δύο δόσεις. Στο Ισραήλ που έχουν εμβολιαστεί εκατομμύρια άνθρωποι 15.000 μολύνθηκαν από τον ιό και το ίδιο έγινε και στα Η.Α.Ε. Λέτε ότι θα πάρετε 2 εκατ. εμβόλια. Όσα και να πάρετε λύση τελικά είναι το φάρμακο. Καλή είναι η μπίζνα που έχουν στήσει κάποιοι αλλά οι Έλληνες δεν θα γίνουν δούλοι της μπίζνας. Πείτε μου επίσης γιατί επιβάλατε απαγόρευση στο κυνήγι και το ψάρεμα; Και αφού την επιβάλατε γιατί δεν επιστρέφετε τα χρήματα που έδωσαν κυνηγοί και ψαράδες για την ανανέωση των αδειών; Ο Παγκόσμιος Ιατρικός Σύλλογος έχει ταχθεί κατά της απαγόρευσης της κυκλοφορίας το βράδυ. Εσείς κάνατε μια άτυπη επιτροπή και λέτε ότι ακούτε την επιτροπή. Μα αν την ακούγατε δεν θα κάνατε αυτό που κάνατε με τα σχολεία. Λέτε ψέμματα και βγαίνει ο λοιμωξιολόγος υπεύθυνος της επιτροπής και λέει ότι εμείς δεν ζητήσαμε απαγόρευση των συναθροίσεων. Και εσείς τις απαγορεύετε τις συναθροίσεις. Αλλά το κάνετε εκ του πονηρού γιατί πρόκειται να γίνει το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Θα συλλάβετε τους ανθρώπους και μετά θα βγει ο κ. Χρυσοχοΐδης και θα πει «τους άφησα». Καλά δεν φοβάστε τον λαό; Και αν δεν φοβάστε τον λαό τον Θεό δεν τον φοβάστε; Τις Εκκλησίες γιατί τις κλείσατε;

Το πόσο επιτελικό είναι το κράτος που φτιάξατε εδώ και ενάμιση χρόνο φαίνεται από αυτούς που βάλατε στις διοικήσεις των νοσοκομείων: υποψήφιος βουλευτής Λακωνίας, περιφερειακός σύμβουλος με τον Π. Νίκα στην Πελοπόννησο, πρόεδρος της ΝΔ Λέρου, μέλος της δημοτικής τοπικής οργάνωσης ΝΔ Γορτυνίας, υποψήφιος βουλευτής στη Σάμο, κουμπάρος βουλευτή της ΝΔ, επί σειρά ετών πολιτευτής της ΝΔ, υποψήφιος στις τοπικές εκλογές στη Σκύδρα, διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Δράμας, υποψήφιος βουλευτής, ξάδερφος βουλευτή, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ Θήβας, πρόεδρος ΝΟΔΕ Πρέβεζας, Πρόεδρος ΝΟΔΕ Άρτας, κάποιος από το περιβάλλον της Μπακογιάννη, πρόεδρος γυναικών ΝΟΔΕ Ηρακλείου, μέλος ΝΟΔΕ Σητείας, πρόεδρος ΝΟΔΕ Λασιθίου. Με τέτοιους τύπους θα αλλάξετε την Ελλάδα; Με κολλητούς, κουμπάρους και συγγενείς; Και αυτοί που έχουν τα πτυχία θα μείνουν άνεργοι; Ικανοποιείτε τους στενά κομματικούς φίλους σας και αυτούς που θέλουν δουλειά τους αφήνετε στο περιθώριο. Αφήνετε απ’ έξω τον μεροκαματιάρη, τον νοικοκύρη, αυτόν που θέλει να αλλάξει την πατρίδα για να βάλετε τα κομματικά στελέχη σας. Εμείς όμως ήρθαμε εδώ για την αξιοκρατία, την περηφάνια και την αξιοπρέπεια και θα τις διεκδικήσουμε.

Προηγούμενο άρθροΧ. Περβανάς στον Focus FM: Πάνω από 4,5 εκατομμύρια Έλληνες πολίτες θα χάσουν την περιουσία τους – HXHTIKO
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ: Στις διαμαρτυρίες κολλάει, σε τρένα, εργοστάσια ή την Ερμού, δεν κολλάει.