Την ώρα που η εγκληματικότητα καλπάζει, η κυβέρνηση βγάζει στο δρόμο χιλιάδες αστυνομικούς σε ολόκληρη τη χώρα, προκειμένου να διασφαλιστεί η τήρηση των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκαν και θα τεθούν σε ισχύ απο το Σάββατο.

Συγκεκριμένα 8.000 αστυνομικοί και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκινούν «σαφάρι»ελέγχων με πρόστιμα για τους παραβάτες να είναι τσουχτερά καθώς ξεκινούν από τις 5.000 ευρώ και θα αυξάνονται ανάλογα την παράβαση και 15 ημέρες αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων.

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών αρχών μπαίνουν αρχικά η νυχτερινή διασκέδαση, η εστίαση στους εξωτερικούς χώρους και το λιανεμπόριο. Επίσης θα ελέγχονται οι υπαίθριοι χώροι, καθώς σε όσους υπάρχει οροφή και πλαϊνά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί και επομένως θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε εμβολιασμένους. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά.

Σε επόμενο στάδιο, οι έλεγχοι θα συνεχιστούν σε δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες και κομμωτήρια. Ποινές περιμένουν και τις ομάδες των οποίων οι φίλαθλοι δεν φορούν μάσκα και δεν τηρούνται οι αποστάσεις στις κερκίδες των γηπέδων, μέτρα τα οποία είναι ήδη σε ισχύ αλλά δεν τηρούνται σε πολλές περιπτώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι από το ερχόμενο Σάββατο, σύμφωνα με τα νέα μέτρα προβλέπονται:

Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων σε όποια θέση με 2 υποχρεωτικά τεστ σε εβδομαδιαία βάση (rapid test ή τεστ PCR).

Είσοδος με υποχρεωτικό τεστ (rapid test ή τεστ PCR) σε:

· δημόσιες υπηρεσίες,

· τράπεζες,

· μικτούς χώρους διασκέδασης

· ανοιχτούς χώρους διασκέδασης

· εμπορικά κέντρα

· κομμωτήρια

Ελεύθερη είσοδος για ανεμβολίαστους σε:

· χώρους προμήθειας τροφίμων – σούπερ μάρκετ

· φαρμακεία

· χώρους άσκησης θρησκευτικού δικαιώματος

Προηγούμενο άρθροΔύο πτώματα σε διαμέρισμα στην Ξηροκρήνη Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΤραγωδία στην Καβάλα: Δύο νεκροί από μετωπική σύγκρουση φορτηγών