Ακάθεκτη στις προκλήσεις της η Άγκυρα.

Στην Ανατολική Μεσόγειο κοντά στον κόλπο της Αττάλειας βγαίνει το γεωτρύπανο «Αμπντουλχαμίτ Χαν», σύμφωνα με νέα τουρκική NAVTEX που εκδόθηκε. Το γεωτρύπανο βγαίνει στην περιοχή βορειοανατολικά της Κύπρου, κοντά στις τουρκικές ακτές από τις σήμερα 2 Δεκεμβρίου έως τις 23 Ιανουαρίου.

Την ίδια ώρα έρχεται και το Συμβούλιο Ασφαλείας της Τουρκίας να εντείνει το εχθρικό κλίμα εις βάρος της Ελλάδας. Η Άγκυρα ζήτησε ευθέως την άμεση αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου. Το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας που συνεδρίασε χθες κατηγόρησε εκ νέου για «παραβιάσεις των διεθνών συνθηκών και του διεθνούς δικαίου» την Ελλάδα και επισήμανε: «Αναμένουμε από την Ελλάδα, η οποία αδιαφορεί για τις προτάσεις διαλόγου, να τερματίσει το συντομότερο δυνατό στις δραστηριότητες στρατιωτικοποίησης των νησιών».

Στο μεταξύ τη δυσφορία του γιατί η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν κατονομάζει την πλευρά που φέρει την ευθύνη για τη μη επίλυση του Κυπριακού, εξέφρασε ο Ρόμπερτ Μενέντεζ, τονίζοντας ότι «είναι λίγο απογοητευτικό να γίνεται έκκληση προς όλες τις πλευρές»…

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, αναφέρθηκε στην εισβολή και κατοχή της Κύπρου, η οποία χρονολογείται για πάνω από τέσσερις δεκαετίες, κάτι που όπως ανέφερε «συνεχίζει να αποτελεί πρόκληση».

Προηγούμενο άρθροΒελτιωμένος ο καιρός σήμερα – Που θα βρέξει
Επόμενο άρθροΑΣΕΠ: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για το μεγάλο γραπτό διαγωνισμό