Βελτιωμένη η εικόνα στη λίμνη Κάρλα – Παραμένει για 13η ημέρα χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος

Οι κάτοικοι της Μαγνησίας εξακολουθούν να μαστίζονται από τα προβλήματα που προκάλεσε η καταστροφή. Ωστόσο, υπάρχουν κάποια αισιόδοξα μηνύματα που αναδύονται, δίνοντας ελπίδες για βελτίωση. Ένα τέτοιο μήνυμα είναι η κατάσταση στη λίμνη Κάρλα, η οποία έχει δει σταδιακή μείωση της στάθμης του νερού. Η μείωση αυτή έχει εξαλείψει τον κίνδυνο πλημμύρας σε γειτονικά χωριά της Μαγνησίας και της Λάρισας. Η μείωση της στάθμης των υδάτων αποδίδεται στη φθίνουσα ροή των νερών του Πηνειού στην περιοχή και στη χρήση σήραγγας μήκους 11 χιλιομέτρων για την αποξήρανση της λίμνης με ανακατεύθυνση του νερού προς τον Παγασητικό κόλπο. Ωστόσο, οι κάτοικοι του Στεφανοβικίου, του Ριζόμυλου και των Καναλίων Μαγνησίας, καθώς και των χωριών Σωτήριο, Αχίλλειο, Μόδεστος και Αμυγδαλή Λάρισας, παραμένουν σε επαγρύπνηση και ανησυχία για τις πιθανές πλημμύρες από την Κάρλα. Αυτό το ποτάμι έχει ήδη ξεπεράσει τα επίπεδα νερού του 1962, όταν άρχισε να υποχωρεί μετά τις πλημμύρες.

Στο Βόλο, η κατάσταση στον τομέα της ύδρευσης της πόλης συνεχίζει να είναι απογοητευτική καθώς οι κάτοικοι του πολεοδομικού συγκροτήματος στερούνται πόσιμου νερού για 13η μέρα. Αυτό οφείλεται στην ακαταλληλότητα του παρεχόμενου νερού, όπως επιβεβαιώνεται από μετρήσεις και αναφορές του Υπουργείου Υγείας.

Παρά τις  προσπάθειες πολυάριθμων συνεργείων που εργάζονται για τον καθαρισμό δρόμων και σπιτιών στις συνοικίες Παλαιό Λιμεναρχείο, Παλαιά, Παπαδιαμάντη, Νεάπολη, Άγιος Παντελεήμονας, Οινόπνευμα και Νέο Δέλτα, μεγάλα τμήματα αυτών των περιοχών που επλήγησαν από τον χείμαρρο της Κραυσιδόνας είναι  ακόμα καλυμμένο με λάσπη.

Το σύννεφο σκόνης, που πλανάται στην ατμόσφαιρα του Βόλου, συνεχίζει να προκαλεί αναστάτωση στους κατοίκους που διαμένουν στο κέντρο της πόλης και στις πληγείσες συνοικίες. Αυτό οφείλεται στη μετατροπή της αποξηραμένης λάσπης σε λευκή σκόνη που σκεπάζει τα πάντα. Η εικόνα είναι εξίσου αποκαρδιωτική στις ακτές και τις παραλίες του Παγασητικού, όπου τεράστιες ποσότητες φερτών υλικών καλύπτουν πλήρως όλες τις επιφάνειες, καθιστώντας αδύνατο για όποιον θέλει να κολυμπήσει να πλησιάσει τη θάλασσα.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις νέες ταυτότητες
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πέντε ανήλικα αδέλφια έκαναν φύλλο και φτερό σπίτι στη Χαλκηδόνα