«Πρέπει να πούμε κάποια στιγμή στον ελληνικό λαό την αλήθεια. Ως πολιτικός αρχηγός δεν μπορώ να κρίνω τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά ως άνθρωπος μπορώ να κρίνω ότι και μετά στις δηλώσεις ότι είπαν ψέματα» ανέφερε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα, για το debate.

«Ουδείς είπε πως εμείς είμαστε το μόνο κόμμα που ζητήσαμε στη διακομματική επιτροπή να γίνουν ελεύθερα όλες οι ερωτήσεις. Όλοι οι άλλοι αρχηγοί απαγόρευσαν στους δημοσιογράφους να κάνουν ερωτήσεις υπό τον φόβο, φαντάζομαι, της έλλειψης επιχειρημάτων».

Κληθείς να σχολιάσει την εμφάνιση των άλλων αρχηγών απάντησε:

«Ως πολιτικός αρχηγός δεν μπορώ να κρίνω τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, αλλά ως άνθρωπος μπορώ να κρίνω ότι βγαίνοντας είπαν πάλι ψέματα και αυτό είναι πολύ σοβαρό για πολιτικό που ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασιών μετά τις εκλογές είπε.

«Εχθές όλοι απευθύνθηκαν στο κομματικό τους ακροατήριο. Ακόμα κι εγώ. Αυτό σημαίνει πως θέλουν να κάνουν μια συμπαγή μάζα ανθρώπων. Αλλά επειδή γνωρίζουν και οι ίδιοι  πως θα συγκυβερνήσουν και οι τρεις να δούμε πώς θα το καλύψουν μετά… Θα πουν για λόγους εθνικής ανάγκης ότι η Ελλάδα δεν πρέπει να πάει ακυβέρνητη θα τα επικαλεστούν όλα αυτά και θα συγκυβερνήσουν» κατέληξε.

Όσον αφορά το κόμμα του «έκοψε» τη συζήτηση για κυβερνητική συνεργασία λέγοντας: «Για να συνεργαστείς πρέπει να εμπιστεύεσαι κάποιον. Πώς να συνεργαστείς όταν λέει ψέματα ή ο κ. Μητσοτάκης, ή ο κ Τσίπρας ή ο κ. Ανδρουλάκης… όταν τον ακούς να λέει μέσα στη διακομματική όχι, όχι να μην κάνουν ερωτήσεις οι δημοσιογράφοι στο debate και μετά να λένε άλλα… Δεν τους εμπιστεύομαι».

Ο κ. Βελόπουλος αναρωτήθηκε σχετικά με την αναφορά του κ. Ανδρουλάκη για «φυλακή»: «Πότε μπήκε στη φυλακή ένας; Αφού ακαταδίωκτο έχουν όλοι τους… Δεν μπήκε κανείς φυλακή, Ο κουλουράς στη Θεσσαλονίκη μπήκε… και ο Τσοχατζόπουλος γιατί πήρε ρωσικά οπλικά συστήματα».

Προηγούμενο άρθροΒαρουφάκης: “Είμαι περήφανος για το 2015, μαζί με τον Τσίπρα λάβαμε όλες τις αποφάσεις”
Επόμενο άρθρο«Ανακυκλώνω – Αλλάζω θερμοσίφωνα»: Αιτήσεις σήμερα για ΑΦΜ που λήγουν σε 1, 2, 3, και 4