Βασίλης Σπύρου: «Υπάρχουν 1.3 εκ. νεκροί που ψηφίζουν»

Τα κρίσιμα και ουσιαστικά θεματα  που πρέπει να σταθμίσουν οι Έλληνες πολίτες πριν ψηφίσουν, υπογράμμισε ο συνταγματολόγος Βασίλης Σπύρου στον FOCUS FM 103.6 και τον Στέφανο Δαμιανίδη.

“Αυτή τη στιγμή έχουμε εκλογές , έχουμε κόμματα που έχουν ψηφίσει μνημόνια, υποχρεωτικούς εμβολιασμούς. Αυτά τα κόμματα δε θα έπρεπε να παίρνουν μέρος στις εκλογές από τη στιγμή που σκότωσαν τόσες χιλιάδες. Πρέπει να μας πουν και γιατί δεν έχουν ξεχρεώσει ακόμα τα προσωπικά τους χρέη. Αφήστε που έχουν περισσότερους από 1.000.000 πεθαμένους ψηφοφόρους, οι οποίοι προσμετρώνται στα ψηφοδέλτια.  Γι αυτό εγώ και άλλοι προτείνουμε την αποχή, που είναι δικονομικό δικαίωμα του ανθρώπου. Θεωρητικά μιλώντας, εάν υπάρξει έστω και 80% αποχή, καταρρίπτεται τελείως όλο το εκλογικό σύστημα. Πρέπει να υπάρξει αναθεώρηση του Συντάγματος και κατάργηση κάθε είδους ασυλίας”.

“Η δικαιοσύνη δεν είναι δικαιοσύνη, είναι εξουσία και όποιος την έχει κάνει κατάχρηση. Όποιος έχει εξουσία, κατά το δοκούν και κατά το “γουστάρω” αποφασίζει. Κάθε χρόνο γίνονται 6.000 αγωγές κατά της δικαιοσύνης και του ελληνικού κράτους και δεν κερδίζεται ούτε μία. Πρέπει να αλλάξει και το σύστημα και οι νόμοι. Και για να γίνει αυτό, πρέπει ο ελληνικός λαός να ξανακάνει εθνικό φαγητό τη φασολάδα και όχι το σανό που έχει τώρα”.

“Πρέπει να αναθεωρηθεί το Σύνταγμα, όχι από εκπροσώπους του ΠΑ.ΣΟ.Κ της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αλλά να εκπροσωπηθεί από ουδέτερους συνταγματολόγους. Νόμος αυτή τη στιγμή είναι το συμφέρον του ισχυρού. Σήμερα το Σύνταγμα είναι το όπλο των εξουσιαστών και όχι η άμυνα των εξουσιαζομένων”.

 Ο κ. Σπύρου υποστήριξε ότι ο ελληνικός λαός οφείλει να απαιτήσει την εφαρμογή διάταξης που να ορίζει περιοδικά δημοψηφίσματα.

“Πρέπει πάνω από όλα να διαβάσουμε τα δικονομικά μας δικαιώματα, που είναι το Σύνταγμα, η κορωνίδα της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης και στη συνέχεια να απαιτήσουμε πλέον να γίνονται πολύ συχνά δημοψηφίσματα. Αν συγκεντρωθούν  500.000 υπογραφές Ελλήνων πολιτών, μπορουν να καταθέσουν απαιτήσεις στη Βουλή για να γίνει δημοψήφισμα. Βέβαια στο νόμο προβλέπεται οτι πρέπει να συμφωνήσει και η πρόεδρος της δημοκρατίας, για να διεξαχθεί το δημοψήφισμα”.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντς6υξη εδώ:

Προηγούμενο άρθροΔημ. Σταθακόπουλος: «Η πλειοψηφία του πολιτικού κόσμου συναινεί με τις Πρέσπες του Αιγαίου»
Επόμενο άρθροΚωνσταντίνος Ελευθερίου: « Θα χάσουν πολλοί άνθρωποι τη δουλειά τους και αυτοί που θα μείνουν πίσω θα πρέπει να ανταγωνιστούν τις μηχανές»