Βασίλης Σπύρου: “Όταν επιτρέπεις να σε κυβερνούν αδούλευτα χέρια, τα δικά σου χέρια θα ματώνουν συνεχώς” – ΒΙΝΤΕΟ

“Όταν κυβερνούν οι ανίκανοι, φταίνε οι ικανοί” ανέφερε μιλώντας στον Focus FM 103.6 και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη ο συνταγματολογος Βασίλης Σπύρου.

“Χρόνια τώρα μας κυβερνάει το κουκλοθέατρο, κάνουν οτι δήθεν τσακώνονται μεταξύ τους, ενώ είναι το ίδιο πράγμα ακριβώς, έχουν ψηφίσει όλοι τα ίδια νομοσχέδια. Όταν επιτρέπεις να σε κυβερνούν αδούλευτα χέρια, τα δικά σου χέρια θα ματώνουν συνεχώς”, σημείωσε.

“Η δικαιοσύνη είναι κι αυτή φοβισμένη και οι δικαστές δε την εκπροσωπούν την ξεφτιλίζουν. Κάθε χρόνο γίνονται 60.000 αγωγές πολιτων κατα του ελληνικού δημοσίου και δεν κερδίζεται καμία. Γι’ αυτό και πρέπει να πάμε σε δικαστήρια ενόρκων ακόμα και για πταίσματα. Πρέπει να αλλάξει το δικαστικό σύστημα. Όπως πρέπει να αλλάξει και το εκλογικό. Να γίνονται συνεχώς δημοψηφίσματα και να αποφασίζει ο λαός. Δεν μπορεί να γίνονται εκλογές κάθε 4 χρόνια και ο κάθε πρωθυπουργός να κάνει κατάχρηση εξουσίας”, δήλωσε ο ίδιος.

Ο κος Σπύρου χαρακτήρισε πάρα πολύ επικίνδυνο το ενδεχομενο της “ψηφιακής κάλπης” στις επόμενες εκλογές.

“Μας οδηγεί στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση που είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει. Θα πρέπει να είσαι και τσιπαρισμένος και εμβολιασμένος και προσκυνημένος και συμφωνημένος και τρομοκρατημένος. Διαφορετικά, δε θα μπορείς να κάνεις τίποτα, ούτε να ψηφίζεις θα μπορείς. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να ψηφίζουν όσο το δυνατόν λιγότεροι. Όλα τα κόμματα ανήκουν στη Νέα Τάξη πραγμάτων στη Νέα Εποχή και στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση”, είπε. “Σήμερα οι δικτατορίες δεν γίνονται με τα τανκς και με τους στρατούς, γίνεται με την τηλεόραση. Αν έχεις μια τηλεόραση, μπορείς να διαλύσεις τον πλανήτη”, κατέληξε.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Σύγκρουση δύο ΙΧ στην περιοχή των Αμπελοκήπων
Επόμενο άρθροΛάζαρος Αγτζίδης: “Το ΣτΕ που επέτρεψε αυθαίρετα και χωρίς νομοθεσία, την κυκλοφορία εμβολίων που δεν έχουν τελικη άδεια, έκανε ουσιαστικά πραξικόπημα” – ΒΙΝΤΕΟ