Βασίλης Πολίτης: Οι Τούρκοι κατασκευάζουν 7 διαφορετικά drone και εμεις πετάμε χαρταετό

“Η Ελλάδα και η Κύπρος με το τουρκοφοβικό σύνδρομο, έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση που πλέον δε μπορεί να γυρίσει πίσω” τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο Ναύαρχος ε.α Βασίλης Πολίτης μιλώντας στο Στέφανο Δαμιανίδη και στην εκπομπή του Focus Fm 103.6 “8-11 ”.

“Εμείς πρέπει να ενισχύσουμε την άμυνα της Κύπρου και να πούμε ότι υπάρχει ενιαίο αμυντικό δόγμα, να κηρύξουμε τα 12 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης και να υπογράψουμε ΑΟΖ Ελλάδας – Κύπρου”, υπογράμμισε.

“Οι αμυντικές δαπάνες της Τουρκίας, δεν ξεπερνούν τα 20.000.000 δολάρια ετησίως, για το δεύτερο μεγαλύτερο στρατό του ΝΑΤΟ είναι λίγα τα λεφτά. Δυστυχώς η δική μας η βιομηχανία, εδώ και χρόνια βρίσκεται σε λήθαργο. Οι Τούρκοι αυτή τη στιγμή εργάζονται σε πάνω από 732 projects, τα οποία βέβαια πουλάνε και στο εξωτερικό. Αναφορικά με τα drones, η Τουρκία παράγει και πουλάει, 7 διαφορετικά drones. Ενώ εμείς είχαμε τη τεχνογνωσία, πολύ νωρίτερα από τους Τούρκους. Και όχι μόνο για drones, είχαμε φτιάξει πυραύλους, αρματαγωγά, πυραυλακάτους, τα οποία δυστυχώς, μπήκαν στο συρτάρι”, ανέφερε ο ίδιος.

“Εμείς έχουμε πολύ ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις. Το πολύ δυνατό μας όπλο είναι το προσωπικό. Και δε μπορεί αυτό το όπλο να πληρώνεται με τόσο λίγα χρήματα. Καλό είναι να καταλάβουν οι πολιτικοί όλων των παρατάξεων, ότι έχουμε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να δουλέψουν στην αμυντική βιομηχανία, την οποία την έχουμε καταρρακώσει εντελώς. Έχουμε τη δυνατότητα και καράβια να φτιάξουμε και ελικόπτερα”, σημείωσε.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΠατέρας Αναστάσιος Γκοτσόπουλος: “Ούτε στην Αλβανία του Χότζα τέτοια ποινή. Θα το φτάσω μέχρι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με κάθε κόστος!” 
Επόμενο άρθροΓιώργος Καρυστινός: “Άθλιοι δικαστές και άσχετοι από ιατρική επέβαλαν πρόστιμα και υποχρεωτικότητες”